News Ticker

ΣΠΑΠ: Μαζική προσέλευση εθελοντών στην 5η αναδάσωση του Πεντελικού

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η 5η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά εφέτος στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας ξανά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον συντονισμό του Προέδρου του Συνδέσμου και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.

Την 5η δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός και ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας.

3_291115

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας και Μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ Παναγιώτης Λάμπρου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας και Μέλος ΔΣ ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων Παναγιώτης Φυκίρης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αλ. Μαυραγάνης, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωσταντόπουλος και ο αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Αλέκος Κοντομάρης, μαζί του ήταν και ο μικρός Βριλησσιώτης εθελοντής Σπύρος Κοντομάρης.

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

6_291115

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των εθελοντών μας, αν σκεφτεί κανείς ότι έκανε αρκετό κρύο σήμερα το πρωί. Ευτυχώς γρήγορα ο ήλιος έλαμψε πάνω από το Πεντελικό και η δράση μας ήταν απόλυτα επιτυχής με τη συνδρομή του κόσμου που ήρθε εδώ σήμερα. Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το γεγονός ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει και που αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

5_291115

Η σημερινή παρουσία κυρίως εθελοντών από μικρές και νεαρότερες ηλικίες, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού. Παράλληλα να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, αλλά όχι μόνον. Στοχεύουμε ακόμη να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας. Ακόμη στοχεύουμε στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ,  που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής.

Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του Σ.Π.Α.Π, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

 

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην αναδάσωση: το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πεντέλης, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λυκόβρυσης, το 16ο Γυμνάσιο Αθηνών, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Περιβαλλοντικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φιλαδέλφειας, ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Συμπολιτεία και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

 

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, στη μεταφορά των εθελοντών βοήθησε Λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ για κάθε ενδεχόμενο στο χώρο της αναδάσωσης, βρισκόταν το Ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Πηγή: ΣΠΑΠ.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.