News Ticker

Στέλνουν στο ΟΑΚΑ 5.000 πρόσφυγες!

Τη μετατροπή του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου σε κέντρο φιλοξενίας 5.000 προσφύγων εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”, οι εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου έχουν έκταση 40 στρεμμάτων και βρίσκονται δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι. Ο στόχος είναι να κατασκευαστεί ένας μόνιμος χώρος φιλοξενίας που θα που μπορεί να στεγάσει έως και 5.000 άτομα, από τα χιλιάδες που φτάνουν καθημερινά από τα τουρκικά παράλια.

Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του το Σαββατοκύριακο είχε αποκαλύψει πως η Ελλάδα θα δημιουργήσει ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων σε παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το ποδηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε το 1991 και εγκαινιάστηκε το 2004 πριν την έναρξη των Αγώνων. Δύο χρόνια αργότερα κλείστηκε περιμετρικά με γυαλί και μετατράπηκε σε εγκατάσταση κλειστού τύπου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αντιρρήσεις για το ενδεχόμενιο αυτό έχει η διοίκηση του ΟΑΚΑ, η οποία είναι άγνωστο αν έχει λάβει σχετικές οδηγίες από την πολιτική ηγεσία, ενώ αντιδράσεις προκαλεί τόσο στην ομοσπονδία ποδηλασίας όσο και σε άλλα αθλήματα που φιλοξενούνται στο χώρο αυτό, όπως η τοξοβολία.

Πρόεδρος ΟΑΚΑ: “Θέλω να πιστεύω ότι εγκαταλείφθηκε η σκέψη”

«Χθες προέκυψε μια σκέψη, όπως μου είπαν, να γίνει μια προσωρινή εγκατάσταση εκεί» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ Νίκος Κιάος μιλώντας στον sport fm, δηλώνοντας την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Εξηγήσαμε, όμως, εμείς εκ μέρους του ΟΑΚΑ, πως όλοι οι χώροι είναι μισθωμένοι, είτε σε ποδοσφαιρικές ομάδες, είτε σε καλαθοσφαιρικές, είτε σε ομοσπονδίες, είτε σε ιδιώτες, ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στο ποδηλατοδρόμιο είχαν γίνει πανευρωπαϊκοί αγώνες πριν δύο μήνες και τώρα γίνονται εκδηλώσεις. Εξηγήσαμε την κατάσταση και θέλω να πιστεύω πως τελείωσε αυτή η σκέψη που υπήρχε, γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο για λόγους ασφαλείας, πρακτικούς και άλλους» επισημαίνει.

«Είμαστε υπέρ της φιλοξενίας και καταλαβαίνουμε το δράμα των ανθρώπων εκεί κάτω, αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις. Υπάρχουν για παράδειγμα τόσα στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα στην Αττική με μεγάλες εγκαταστάσεις, υπάρχουν τα κτίρια του Ελληνικού και άλλα Ολυμπιακά ακίνητα. Σε μας δεν υπάρχει αυτή άνεση», προσθέτει ο κύριος Κιάος και εξηγεί: «Εμένα μου το είπε ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η ιδέα και με τις συζητήσεις που κάναμε με την πολιτική ηγεσία, έχω την εντύπωση πως ασπάζονται την άποψή μας. Η ΓΓΑ αναγνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Εκτιμώ πως το θέμα έχει κλείσει. Μάλιστα σήμερα δεν είχα καμία όχληση από πουθενά».

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.