News Ticker

7η Διάσχιση Ρεματιάς: Εκατοντάδες πεζοπόροι σε μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς (βίντεο)

Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σκόνης και ζέστης μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή 7η διάσχιση ρεματιάς που διοργάνωσε η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων.

Οι περίπου 300 συμμετέχοντες έφτασαν στην σπηλιά Νταβέλη με 5 τουριστικά λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα. Στην συνέχεια περπάτησαν και ξεναγήθηκαν σε μια διαδρομή 3 ωρών μεγάλης περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σημασίας.

Κεράσματα προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες από τον Βριλησσό στην Νέα Πεντέλη και από τον Δήμο Βριλησσίων στην Παραρεμάτιο Βριλησσίων, όπου ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης υποδέχτηκε τους πεζοπόρους. Συμμετείχαν οι σύλλογοι «πεζοπόροι Χαλανδρίου» και σύλλογος «Ρεματιάς Χαλανδρίου».

Την διαδρομή που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του λεκανοπεδίου διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια συντηρούν και σηματοδοτούν οι εθελοντές του Βριλησσού.

Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει. Το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο που περιβάλλει αρχικά το τοπίο δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά που σε συνδυασμό με την εποχή έκαναν τη διαδρομή μια απόλαυση για τις αισθήσεις.

cccda93b 5f72 4b9c b91b 902143bb3666