News Ticker

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του Δημάρχου Βριλησσίων Γ. Πισιμίση στο Κανάλι της Βουλής (video)

Δείτε την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Αυτοδιοίκηση» με τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη.

-Ενίσχυση του Πράσινου χαρακτήρα των Βριλησσίων

-Ανάταξη στον τομέα της Καθαριότητας με τη λειτουργία του Οδοκαθαρισμού μετά από πολλά χρόνια. Τακτική πλύση των κάδων και ανασχεδιασμός των δρομολογίων για τη βελτίωση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

-Ενισχύουμε τη Διαλογή στην Πηγή

-Επεκτείνουμε το δίκτυο καφέ κάδων στην πόλη μας

– Η ανακύκλωση πρέπει να μπει σε πιο υγιείς βάσεις και σε κεντρικό επίπεδο. Το κόστος που μετακυλίεται στους Δήμους από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης είναι τεράστιο. Από οικονομική άποψη δεν δίνονται κίνητρα για την ανακύκλωση στους Δήμους. Όταν χρεώνεται έως και 80 ευρώ ο τόνος τα ανακυκλώσιμα, δηλαδή περίπου το ίδιο ποσό που χρεώνει η χωματερή για τα σύμμεικτα απορρίμματα, υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει η κυβέρνηση και η περιφέρεια και να δοθεί μια λύση, ώστε και οι Δήμοι να ανακυκλώνουν σωστά αλλά και οι πολίτες να είναι συμμέτοχοι σε αυτή την διαδικασία.

-Επεκτείνουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων

-Επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας με ηλεκτρικά λεωφορεία

-Δίνουμε έμφαση στα ζητήματα της Πυροπροστασίας και Πολιτικής Προστασίας.

-Προχωράμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη συνοικία από την οδό Ολύμπου έως την οδό Αναπαύσεως βρίσκεται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

-Για πρώτη φορά στα Βριλήσσια δημιουργήσαμε την Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με βασικό αντικείμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει ψηφιακά στον Δήμο μας γίνεται για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετηθούν καλύτερα και πιο άμεσα οι συμπολίτες μας.