News Ticker

Από τα Βριλήσσια υποψήφιος στο Χαλάνδρι ο Αλέξης Μαυραγάνης

Σύνταξη / Επιμέλεια κειμένου Λαμπρινή – Λίλη Τζίμα

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Χαλάνδρι με τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο θα είναι στις εκλογές του Οκτωβρίου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης

Η ανακοίνωση του Σίμου Ρούσσου στο Facebook

Με ιδιαίτερη χαρά καλοσωρίζουμε στο ψηφοδέλτιο μας τον Αλέξη Μαυραγάνη.

Επαγγελματίας με έδρα στο Χαλάνδρι, αντιδήμαρχος με τον Ξένο Μανιατογιάννη, τις δύο τελευταίες θητείες στα Βριλήσσια, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ και του ΣΠΑΠ, ο Αλέξης διαθέτει τις εξειδικευμένες γνώσεις,την εμπειρία και την θέληση να ενισχύσει αποφασιστικά το έργο της διοίκησης του δήμου στην νέα θητεία.

Καλή επιτυχία Αλέξη.

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, είναι Περιβαλλοντολόγος ειδικευμένος στις τοπικές και διεθνείς εφαρμοσμένες πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης και στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκλεγμένος σε σημαντικά όργανα εκπροσώπησης και διοίκησης του χώρου.

Διατηρεί το γραφείο του και την κατοικία της οικογένειάς του στο Χαλάνδρι. Κατάγεται από την Δάφνη Καλαβρύτων (Στρέζοβα) νομού Αχαΐας από τον πατέρα του, κι είναι πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Καλαβρυτινών Αθηνών – Πειραιώς, και από την Κρυόβρυση (Δερβινή) και την Λάμπεια (Δίβρη) του Ερυμάνθου ορεινής Ηλείας από την μητέρα του.

Τελείωσε το 1ο Λύκειο Βριλησσίων και έλαβε το πτυχίο του (BSc) στην «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία» και αργότερα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του (MSc) στην «Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη», ακαδημαϊκούς τίτλους που απόκτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στις αρχές και στα τέλη της δεκαετίας ΄00, αντίστοιχα.

Από τον Σεπτέμβριο 2014 μέχρι σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του

Δήμου Βριλησσίων, στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των

Ψηφιακών Εφαρμογών, υπεύθυνος για ένα ευρύ φάσμα διοικητικών αρμοδιοτήτων και

υλοποίησης πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το 2015 είναι μέλος του Δ.Σ. του «Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων – 21ΟΤΑ» 16 δήμων της βορειοανατολικής Αθήνας – Αττικής και εισηγητής του εφαρμοζόμενου διαδημοτικού πολιτιστικού προγράμματος «Εν Άστει», ενώ το 2017 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του και το 2019 τακτικό μέλος της.

Το 2019 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με την ανεξάρτητη παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση», την οποία εκπροσωπεί ως μέλος του Δ.Σ. στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων εκ μέρους των δήμων και από κοινού με την Περιφέρεια.

Έχει απασχοληθεί στην πολιτική έρευνα και ανάλυση με αντικείμενο τις εφαρμοσμένες πολιτικές περιβάλλοντος, συνεργαζόμενος με το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) και με το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ), μέχρι το 2010. Έχει εργαστεί στον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ) στην ανάλυση και επικοινωνία θεμάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης την περίοδο 2011-2013.

Πριν την εκλογή του και την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης,

μετείχε σε εκτελεστικές θέσεις Δ.Σ. τεχνικών εταιρειών δομικών έργων και είχε αναλάβει τη διοίκηση της οικογενειακής του κατασκευαστικής επιχείρησης με δραστηριότητα στο Χαλάνδρι και στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αθήνας. Έχει επίσης εργαστεί δημοσιογραφικά σε συναφή αντικείμενα με την επιστημονική του κατάρτιση, στο χώρο των ΜΜΕ.

Παράλληλα, με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του και την αυτοδιοικητική του δράση, αρθρογραφεί μέχρι σήμερα στον Τύπο, τοπικά και περιφερειακά μέσα και στο διαδίκτυο, ενδεικτικά: https://www.efsyn.gr/search?keywords=&field_category=All&field_author=All&field_anonymous_author=%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82+%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82&created=&created_1=&sort_by=created

https://tvxs.gr/authors/alexis-mayraganis/
https://www.neolaia.gr/?s=Mavalexis