News Ticker

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής των εκπαιδευτηρίων Καντά

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καντάς. Πρόκειται για τον ιδρυτή των ιστορικών εκπαιδευτηρίων των Βριλησσίων.

Καταγόμενος από το χωριό Καλιθιές της Ρόδου, υπήρξε ενεργός στα πνευματικά πράγματα της πόλης μας για περισσότερες από έξι δεκαετίες.

Δεν ήταν μόνο ένας δάσκαλος που διέπλασε πολλές γενιές μαθητών από το 1953 όταν και δημιούργησε τα εκπαιδευτήρια Καντά, αλλά είχε και πλουσιότατο συγγραφικό έργο με περισσότερα από 35 βιβλία.

Ένας άνθρωπος των γραμμάτων που με την πορεία και το ήθος του βρισκόταν πάντοντε στην πρώτη γραμμή.

Σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του Κωνστανίνου Καντά ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Ιωαννίδης αναφέρει:

«Έφυγε από κοντά μας ένας φωτισμένος άνθρωπος της παιδείας, ο κ. Κώστας Καντάς. Αοκνος εργάτης της εκπαίδευσης, πολυγραφώτατος και βαθύς γνώστης της Ιστορίας μας, δημιούργησε ήδη από το 1953 το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Καντά, που γαλούχησε εκατοντάδες Βριλησσιώτες και όχι μόνο στα νάματα του δια της παιδείας φωτισμού έχοντας παράλληλα έντονη κοινωνική παρουσία και έργο με αρωγό την εξαιρετική σύζυγό του Ευαγγελία. Το έργο του συνεχίζουν τα παιδιά του Γιάννης και Αρης, άξιοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στα Βριλήσσια την Τρίτη στις 3μ.μ.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Συλλυπητήρια του Δημάρχου Βριλησσίων για τον θάνατο του Κώστα Καντά - vrilissianews.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.