News Ticker

Γ. Τσούτσιας: «Διαβούλευση φιάσκο με παραπομπή σε προσωπικό blog αντιδημάρχου»

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση για μια άλλη Πόλη» Γιάννης Τσούτσιας εναντίον της δημοτικής αρχής για τους χειρισμούς της τελευταίας στο ζήτημα της διαβούλευσης για την κατάρτιση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμάτων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

Ο Γιάννης Τσούτσιας χαρακτήρισε απαράδεκτη την παραπομπή των πολιτών και των παρατάξεων που επιθυμούσαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, στο προσωπικό ιστολόγιο του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Αλέξη Μαυραγάνη. Ο επικεφαλής της Δράσης επισήμανε πως πρόσφατα ο Δήμος Βριλησσίων κατασκεύασε νέα επίσημη ιστοσελίδα, χωρίς ακόμα να έχει δοθεί απάντηση για το κόστος. Με αυτό το δεδομένο αναρωτήθηκε πως δεν προβλέφθηκε ένας χώρος για τις δημόσιες διαβουλεύσεις στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου. «Το επίσημο δελτίου τύπου σας μας παραπέμπει στο ιστολόγιο του αντιδημάρχου με τη φωτογραφία και το βιογραφικό του. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Πραγματοποιείτε διαβουλεύσεις με προκαθορισμένους ομιλητές. Αυτές δεν είναι διαβουλεύσεις είναι δήθεν διαβουλεύσεις για να φαίνεται στον κόσμο πως κάνετε κάτι», τόνισε ο κ. Τσούτσιας που επισήμανε πως η Δράση εδώ και πολύ καιρό έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμάτων, την οποία ουδείς λαμβάνει υπ’ όψιν. «Αυτό είναι διαβούλευση για τα πανηγύρια», τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Η απάντηση του δημάρχου

Απαντώντας ο Ξένος Μανιατογιάννης χαρακτήρισε αυστηρή την κριτική του κ. Τσούτσια και τόνισε πως όλες οι προτάσεις θα τεθούν επί τάπητος και θα ληφθούν υπ’ όψιν προκειμένου να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τοπικής διαχείρισης των απορριμάτων. «Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σ΄ ένα σχέδιο για τη διαλογή των απορριμάτων με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον δήμο και την κατάληξη όσο το δυνατόν μικρότερης ποσότητας απορριμμάτων προς τη χωματερή», τόνισε ο δήμαρχος Βριλησσίων.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.