News Ticker

Ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Α. Μαυραγάνης για το Ποντιακό και την επιθεση στον Γ. Κουμουτσάκο!

Την απόλυτη καταδίκη του κατά της άνανδρης επίθεσης εις βάρος του Γ. Κουμουτσάκου εκφράζει με δήλωσή του – που φέρει τη σφραγίδα του δήμου Βριλησσίων- ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης δηλώνει “ταγμένος πάγια και σθεναρά υπέρ της δικαίωσης της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων δίχως να γίνουμε ουρά των φασιστοειδών.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του:

Τα στημένα εθνικιστικά παραληρήματα μαζί με τις επιμέρους ψηφίδες των παρασυρμένων με αφορμή (μόνο) τη δικαιολογημένη πικρία του ποντιακού ελληνισμού για την ατυχή (γνωστή και από παλιά εκπεφρασμένη) άποψη Φίλη διαμορφώνουν το άρρωστο πλαίσιο για επικίνδυνες φασιστικές εξάρσεις, οι οποίες θα είναι – και οφείλουμε να είναι – πάντα μειοψηφικές και απολύτως απομονωμένες από την ελληνική κοινωνία. Οι ακροδεξιές – νεοφασιστικές επιθέσεις σε μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου και ειδικότερα αυτή που γίναμε μάρτυρες όλοι μέσω των εικόνων ντροπής από τα γεγονότα σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου, αποτελούν βαριά αθλιότητα, κι από τα γεγονότα εκείνα που θυμίζουν άλλες εποχές μεταξύ της μεταπολεμικής και της προδικτατορικής περιόδου, τα οποία οφείλουμε ως ελληνικός λαός και ελληνική δημοκρατική Πολιτεία να κατατάσσουμε στην πλήρη πολιτική και ιστορική απαξία και τους ενόχους διάπραξής τους να τους επιφυλάσσει η δικαιοσύνη την ποινική αντιμετώπιση που τους πρέπει, με την αυστηρότητα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Προσωπικά μένω ταγμένος πάγια και σθεναρά υπέρ της δικαίωσης της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και των εν γένει δικαίων του ποντιακού ελληνισμού.

Πάντα, όμως, μακριά από στοχοποίηση προσώπων για τη δυνατότητά τους να εκφράζουν την άποψή τους, στο βαθμό τουλάχιστον που δεν επιχειρούν αντιδημοκρατικά να επιβάλουν τις αντιλήψεις τους.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος της υπεράσπισης των δικαίων των Ελλήνων του Πόντου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων της Δευτέρας 18 Μαΐου 2015, μακριά από διχαστικές λογικές και τεχνητές εντάσεις από τα ΜΜΕ εξυπηρέτησης συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων ιδιοκτητών τους, αποφασίσαμε ομόφωνα-ομόψυχα ενόψει τότε της ημέρας μνήμης της 19ης Μαΐου την έκδοση του ακόλουθου Ψηφίσματος για τη γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων, το οποίο θεωρώ ότι με την ορθότητα και τη νηφαλιότητά του εκφράζει επαρκώς και την προσωπική μου άποψη:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων με αφορμή την τραγική επέτειο της 19ης Μαΐου στηρίζει το δίκαιο αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το Τουρκικό κράτος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με αποτέλεσμα την εκδίωξη με σφαγές και εξανδραποδισμούς από τις πατρογονικές τους εστίες.

Τα γεγονότα της περιόδου εκείνης οδήγησαν στον αφανισμό του Ελληνισμού του Πόντου, μετά από υπερχιλιετή λαμπρή παρουσία και δημιουργία στους ιστορικούς εκείνους τόπους.

Η επιδιωκόμενη προσέγγιση του Ελληνικού και Τουρκικού λαού δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην αναγνώριση, και την επίσημη συγγνώμη από το Τουρκικό κράτος για τα τραγικά ιστορικά γεγονότα ως στοιχειώδης πράξη αυτοκριτικής που θα βοηθήσει στη θεμελίωση της ειρήνης και της καλής γειτονίας».

Υγ. Μέγα ερωτηματικό που ζητά πάραυτα εξηγήσεις η στάση της ΕΛ.ΑΣ

Υγ.2 Όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης(;) αναρτούν βίντεο, το δεοντολογικά ορθό είναι να το κάνουν για όλες τις απόψεις και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν, από την επιλεκτική παρουσίαση μεμονωμένων αποσπασμάτων κατά πως τα βολεύει, για να μην καταντούν (απροκάλυπτα) τοπικές γαλάζιες μονταζιέρες.

Υγ.3 Η εκ των προτέρων κάλυψη κατηγορούμενου για το λιντσάρισμα Κουματσάκου από συγκεκριμένα ηγετικά ποντιακών οργανώσεων και τα ζητήματα ανοχής προσχωρήσεων φασιστικών θυλάκων στους κόλπους τους που έθεσε επιφανές στέλεχος του ποντιακού ελληνισμού ζητούν πειστικές απαντήσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα και πρέπει να μας κάνουν όλους πιο προσεκτικούς στην υιοθέτηση των απόψεων και ανακοινώσεων τους που θέτουν σε διακινδύνευση τη διαχείριση των εθνικών υποθέσεων.

Υγ4. Στα εξωτερικά/πατριωτικά θέματα ο προοδευτικός πατριωτικός χώρος δεν δέχεται αλλά παραδίδει μαθήματα στους υπερσυντηρητικούς και “εθνικόφρονες”, αυτό τουλάχιστον καταγράφει η ιστορία από την Επανάσταση, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, την Αντίσταση και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων τον Φεβρουάριο του 1994.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.