News Ticker

Ο Βριλησσός στην Μακεδονία στο Άσκιο σε υψόμετρο 2111 μέτρων! (video+photo)

Το Σάββατο η ομάδα ξεναγήθηκε στην  Σιάτιστα στα πιο εντυπωσιακά και πλούσια αρχοντικά της Μακεδονίας.

Έγιναν οι προμήθειες με ντόπια προιόντα για την συλλογική κουζίνα που μετέφεραν οι συμμετέχοντες μέσω της χιονισμένης διαδρομής μιας ώρας μέχρι το φιλόξενο καταφύγιο του ΣΧΟ Πτολεμαΐδας σε υψόμετρο 1400μ, πάνω από την Βλάστη Κοζάνης.

Το ξημέρωμα της Κυριακή ξεκίνησε η 6ωρη ανάβαση σε χιονισμένο πεδίο για την την κορυφή του Άσκιου με πολύ χιόνι και  καλές συνθήκες.

Η κορυφή του Ασκιου ,που που λόγω της θέσης της  θεωρείται το ωραιότερο  «μπαλκόνι» της Βόρειας Ελλάδος, προσέφερε στα 25 μέλη του συλλόγου που πραγματοποίησαν την απαιτητική ανάβαση, μαγική θέα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα (οροσειρά Γράμμου), Ελληνοσκοπιανά (Βόρρας –Καιμακτσαλάν) το Βέρμιο , τον Ολυμπο και τα βουνά της Ηπείρου (Τύμφη –Σμόλικα-Βασιλίτασα- Νεμέρτσικα).

Το βράδυ στην  Κοζάνη η ομάδα συμμετείχε  στο άναμμα των 14 φανών και στη συνέχεια διασκέδασε  στο ρυθμό του παραδοσιακού γλεντιού με τους ήχους των χάλκινων και το  κρασί να ρέει άφθονο απο τους τοπικούς συλλόγους.

Την Καθαρή Δευτέρα τα μέλη του Βριλησσού χαλάρωσαν  στα λουτρά Πόζαρ Αριδαίας στα ιαματικά θερμά νερά  με σταθερή θερμοκρασία 37οC, στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Αρχηγοί της ομάδος ήταν ο Νίκος Κοντογιάννης και η Δήμητρα Μαζαράκη:

Φωτογραφίες :Δημήτρης Βελισσαρίου-Φλωρεντία Μπόλα – Διαμαντής Παπαδόπουλος

Δείτε φωτογραφίες και video από την εξόρμηση του Βριλησσού το τριήμερο της καθαρής Δευτέρας, στην Δυτική Μακεδονία και την ανάβαση στο Σινιάτσικο 2011 μ

Powered by flickr embed.