News Ticker

Αναδάσωση στην Πεντέλη την Κυριακή!

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τους δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Διονύσου και Πεντέλης, διοργανώνουν αναδάσωση στην Πεντέλη, σε μια περιοχή περιαστικού δάσους κοντά στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης. Η περιοχή της αναδάσωσης είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές και έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 και του 2009. Στη δράση θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Αναμένεται να φυτευτούν 10.000 μικρά δέντρα. Σημείο συνάντησης: το τέρμα της οδού Ιπποκράτους στην Παλαιά Πεντέλη, μπροστά από το ΠΙΚΠΑ, στις 10 το πρωί. Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για σωστό φύτεμα δένδρων. Επιπλέον η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος θα προσφέρει ψωμί και χαλβά, ενώ εθελοντές του ΣΠΑΠ θα προσφέρουν χυμούς και φρούτα.

Όσοι εθελοντές επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 09.00 και 09:30 π.μ. από το Δημαρχείο Αμαρουσίου επί της οδού Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι. Στο ίδιο σημείο θα επιστρέψουν μετά το τέλος της δράσης.

Στη δράση θα συμμετέχει και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των Βριλησσίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 2038291 & 292. Το Σαββατοκύριακο στο τηλέφωνο: 210-6131461. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.