News Ticker

Πολιτική Προστασία: Ακόμα μια χρονιά έργου και προσφοράς!

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, ανταποκρινόμενη πλήρως στα καθήκοντα κάλυψης των υποχρέωσής της κατά τους θερινούς μήνες της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώνεται και τυπικά στο τέλος Σεπτεμβρίου, μερίμνησε με την αναγκαία φροντίδα συντονισμού και την άγρυπνη καθημερινή παρουσία των μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων, αλλά και των εθελοντών, για τη συνεχή φύλαξη του Δάσους Θεόκλητου.
Επίσης, υπηρετώντας πιστά τον σχεδιασμό του εαρινού Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και σε άμεση συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου και με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε στον καθαρισμό του Δάσους Θεόκλητου, της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στο τμήμα των Βριλησσίων και στο ρέμα Βριλησσού, καθώς και στον καθαρισμό και αποψίλωση οικοπέδων και άλλων χώρων.


Παράλληλα, πραγματοποίησε δράσεις αναδάσωσης και ποτισμάτων σε αναδασωμένα σημεία του Δάσους Θεόκλητου και συμμετείχε στις δράσεις ποτισμάτων του πεντελικού όρους στην περιοχή του Άγιου Πέτρου που οργανώθηκαν από τον ΣΠΑΠ.


Τέλος, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ενεργώντας στo πλαίσιo του σχετικού περιφερειακού και διαδημοτικού σχεδιασμού και σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε και ανταποκρίθηκε άμεσα σε περισσότερα από δέκα (10) επείγοντα περιστατικά πυρκαγιών, διάφορων εστιών φωτιάς και άλλων ζητημάτων πολιτικής προστασίας, ενώ προέβη και σε σειρά μικρότερων επί τόπου παρεμβάσεων καθημερινά με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.


Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων για την άρτια καθημερινή της λειτουργία, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών της στα επείγοντα περιστατικά εντός και εκτός Βριλησσίων κατά τη θερινή περίοδο

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.