News Ticker

Στοιχεία-σοκ για την αύξηση των απόρων στα Βριλήσσια

Δραματικά είναι τα στοιχεία για την αύξηση των απόρων στην πόλη μας, που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Βριλησσίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου, με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για την δράση και τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού. Ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα για τα Βριλήσσια, που μπορεί να βρίσκεται στη διπλανή πόρτα του σπιτιού μας, τέθηκε επί τάπητος.

Οι αριθμοί που παρουσίασε η κοινωνική λειτουργός του δήμου, Xρυσάνθη Κουρτέλη είναι αμείλικτοι.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ξεκίνησε το 2012 εξυπηρετούσε αρχικά μόνο 12 οικογένειες. Φέτος, έφτασε να εξυπηρετεί 120 οικογένειες.  Μέσα σε τρία χρόνια, δηλαδή. οι οικογένειες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν δεκαπλασιαστεί.

Το γεγονός αυτό αυξάνει σημαντικά και την σπουδαιότητα της προσφοράς των κοινωνικών δομών, αλλά και των δημοτών, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Ανάμεσα στα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης είναι και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που ξεκίνησε το 2000 και εξυπηρετεί 35 μοναχικά ηλικιωμένα άτομα και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Καθημερινές όμως, είναι και οι πράξεις ανθρωπιάς από απλούς Βριλησσιώτες πολίτες. Για παράδειγμα, μια εθελόντρια συνταξιούχος εκπαιδευτικός βοηθάει καθημερινά στη μελέτη των μαθημάτων τους δύο παιδιά του δημοτικού, που μεγαλώνουν με την γιαγιά τους.  Μια άλλη εθελόντρια φιλόλογος βοηθάει παιδιά οικογενειών, τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα, ένα ζευγάρι εθελοντών και δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου ανέλαβαν να στηρίξουν μια μοναχική γιαγιά καθαρίζοντας και βάφοντας το σπίτι της.

H πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Βούλα Αρσένη, μίλησε στην κάμερα του Vrilissianews

To «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η πρώην πρόεδρος του ΟΚΠΑ και θεμελιωτής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ζωή Κουβαρά.

Η οικονομική κρίση μπορεί να έφερε φτώχεια σε πολλά σπίτια αλλά ανέδειξε τον πλούτο των ανθρώπων και την αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Oι ανάγκες του Κοινωνικού Οργανισμού αυξάνονται διαρκώς και όλοι μας θα πρέπει να στηρίξουμε τις δομές όσο το δυνατόν περισσότερο και να δείξουμε εμπράκτως αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Στην παρουσίαση των δομών του Κοινωνικού Οργανισμού βρέθηκε και ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.