News Ticker

Θανάσιμος κίνδυνος στη Λεωφόρο Πεντέλης! (video+photo)

Την λεωφόρο Πεντέλης διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και πολίτες. Είναι η κεντρική λεωφόρος των Βριλησσίων. Πρόκειται για την καρδιά της τοπικής αγοράς. Κι όμως κρύβει παγίδες θανάτου για αυτοκίνητα και πεζούς. 

Η πρόταση δεν έχει ίχνος υπερβολής. Αποτελεί την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι έμποροι, οι πολίτες και οι οδηγοί στη συμβολή  της Λ. Πεντέλης με την οδό ΟμήρουΟ συγχρονισμός των φωτεινών σηματοδοτών έχει σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα η σωματική ακεραιότητα των πεζών να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει από το οπτικό υλικό, όταν υπάρχει αναλάμπον κίτρινο για τα αυτοκίνητα από την οδό Ομήρου συμβαίνει το ίδιο και για τους πεζούς που επιθυμούν να διασχίσουν τη Λ. Πεντέλης. Η δυσλειτουργία αυτή, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και καταστηματάρχες, είναι θέμα χρόνου να επιφέρει θανατηφόρο τροχαίο. Οι πεζοί βέβαια πάντα έχουν προτεραιότητα, η οποία δυστυχώς στη χώρα μας αγνοείται συστηματικά από τους οδηγούς.


Μέχρι σήμερα αρκετοί είναι οι πεζοί που έχουν παρασυρθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα και έχουν τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και σε άλλες διαβάσεις της Λ.Πεντέλης.

Δείτε τι δήλωσε στο Vrilissianews o Kωνσταντίνος Λέγγας επιχειρηματίας της περιοχής:

Ποιος έχει την ευθύνη;

Επικοινωνήσαμε με την δημοτική αρχή για να αναζητήσουμε τον αρμόδιο για την επίλυση του ζητήματος. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Χονδροματίδης μας ενημέρωσε ότι τόσο η πρώην όσο και η νυν δημοτική αρχή έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί εγγράφως προς την περιφέρεια Αττικής για το συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι σήμερα, οι εκκλήσεις τους δεν έχουν εισακουστεί. Μάλιστα η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι οι φωτεινοί σηματοδότες λειτουργούν ομαλά και δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα. Η δυσλειτουργία όμως, υφίσταται και κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο δεν θα συμβεί κάτι χειρότερο.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.