News Ticker

ΤΥΠΕΤ: Τα παγκάκια της οργής (video)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πιλοτική απομάκρυνση των τραπεζοπάγκων από το πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ).

Η δημοτική αρχή βρίσκεται εν μέσω «διασταυρούμενων πυρών». Από τη μια πλευρά η νεολαία και η επιτροπή κατοίκων που ζητούν την άμεση επαναφορά τους και από την άλλη οι περίοικοι, που διαμαρτύρονται για την όχληση τις ώρες κοινής ησυχίας.

Οι δύο πλευρές εμφανίζονται ανυποχώρητες και η εξεύρεση βιώσιμης συμβιβαστικής λύσης δεν φαίνεται εφικτή τουλάχιστον προς το παρόν. Το ζήτημα δεν προέκυψε τους τελευταίους μήνες. Οι περίοικοι έχουν ζητήσει στο παρελθόν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής επί δημαρχίας Κ. Ιωαννίδη. Τότε η νυν δημοτική αρχή είχε προτείνει μεταξύ άλλων την περίφραξη του χώρου. Η πρόταση της μείζονος τότε αντιπολίτευσης απερρίφθη.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι απόψεις της πλειοψηφίας των παρατάξεων και των πολιτών ταυτίζονται στο ζήτημα του κυλικείου και των καταγγελιών για διοργάνωση πάρτι στον χώρο.

Το ζήτημα ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο με την ανάληψη των καθηκόντων του Ξένου Μανιατογιάννη. Με δυναμική τους παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο, οι περίοικοι έθεσαν το πρόβλημα επιτακτικά. Το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την πιλοτική απομάκρυνση των τραπεζοπάγκων από το πάρκο. Η “Νέα Πνοή” μειοψήφησε, προτείνοντας μεταξύ άλλων την εξέταση του ενδεχομένου σύναψης σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας για τη φύλαξη του πάρκου. Σύμφωνα με τα πρακτικά πάντως, αν και καταψήφισε, ούτε η παράταξη του Κ. Ιωαννίδη διαφώνησε με την δοκιμαστική απομάκρυνση. Υπήρξαν όμως, διαφοροποιήσεις και στο εσωτερικό της “Νέας Πνοής”.

Τα επιχειρήματα των δύο πλευρών

Συμπληρώνονται οκτώ μήνες από τότε που τα παγκάκια και το κιόσκι έφυγαν από το πάρκο. Στο διάστημα αυτό η νεολαία αλλά και οι κάτοικοι των Βριλησσίων που επισκέπτονται τον χώρο οργανώθηκαν και προχώρησαν σε μια σειρά ενεργειών, με στόχο την αποκατάσταση του «ακρωτηριασμένου πάρκου», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Συλλογές υπογραφών και αρκετές συναντήσεις με την δημοτική αρχή πραγματοποιήθηκαν εν αναμονή της έναρξης της διαβούλευσης και της λήψης μιας τελικής απόφασης για το ζήτημα. Οι πολίτες που αντιδρούν κάνουν λόγο για μια πιλοτική κίνηση εν δυνάμει μόνιμη. «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», επισημαίνουν.

Στην κάμερα του vrilissianews μίλησαν οι κ. Ηλίας Ηλιόπουλος και Χρήστος Κουγιανός από την επιτροπή κατοίκων.

Η θέση των περίοικων όπως αυτή διατυπώθηκε σε ανακοίνωσή τους, η οποία δημοσιεύθηκε την 01/12/2014 στα Βριλησσιώτικα Νέα τoυ κ. Γιώργου Παναγόπουλου είναι η εξής:

«Ο χώρος αυτός αν και είναι ένα πολύ ωραίο πάρκο, μόνον ως πάρκο δεν λειτουργούσε. Λειτουργούσε ως πάρκο 7-9 το πρωϊ κι από κει και πέρα, τα μεν Σαββατοκύριακα, απ’ το πρωϊ ως το απόγευμα, ως χώρος ιδιωτικών κοινωνικών εκδηλώσεων (πάρτυ, γενέθλια, κλόουν) και ως γήπεδο ποδοσφαίρου, τις δε νυκτερινές ώρες, από τις 11 ως τις 6 το πρωϊ, ως υπαίθριο μπαρ με μουσική, φωνές, γέλια, χυδαιολογίες, ρύπανση εντός κι εκτός του πάρκου (οι αυλές μας είχαν καταντήσει ουρητήρια και όχι μόνον) και απίστευτη έλλειψη σεβασμού τουλάχιστον στον ύπνο των ανθρώπων που ζουν γύρω απ’ αυτό.
Μετά από πολλές προσπάθειες συννενόησης με τους «νυκτερινούς θαμώνες» του χώρου και μετά από πολλές υποσχέσεις, ιδίως προεκλογικές τοπικών παραγόντων, που αθετήθηκαν, η σημερινή Δημοτική Αρχή κατανόησε ότι το πρόβλημα ήταν πλέον επιτακτικό και προέβη στην απομάκρυνση των πάγκων [τέτοιοι πάγκοι σημειωτέον δεν έχουν τοποθετηθεί σε κανένα πάρκο πόλης, τοποθετούνται μόνον στις εξοχές] σαν πρώτο μέτρο επιβολής στοιχειώδους νομιμότητας και όχι εξυπηρέτησης περιοίκων, οι οποίο περίοικοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν τηρούντο οι ώρες κοινής ησυχίας, πράγμα που δεν ενδιαφέρθηκε να επιβάλει ούτε η Αστυνομία, θεωρώντας προφανώς ότι η παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας είναι αμεληταίο αδίκημα, ούτε καμμία Δημοτική Αρχή, υπολογίζοντας ίσως τις επιπτώσεις ποσοτικά και όχι ποιοτικά.
Με το μέτρο αυτό ο εν λόγω χώρος ξαναέγινε ΠΑΡΚΟ.
Είναι τέλος παράδοξο και ύποπτο να προκαλείται και να συζητείται θέμα επανατοποθέτησης των πάγκων από ανθρώπους που απλά θέλουν να διασκεδάζουν εις βάρος της ηρεμίας άλλων ανθρώπων ή από πελατειακούς υπολογισμούς. Εμείς που κατοικούμε σ’ αυτή την περιοχή δεν ζητήσαμε χάρη από τον Δήμο, ζητήσαμε να τηρείται ο Νόμος και να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν όλοι οι Βριλησσιώτες, της ήρεμης διαβίωσης, ένα δικαίωμα απαραβίαστο και αδιαπραγμάτευτο».

Η αντιπαράθεση μαίνεται έντονη και το επόμενο χρονικό διάστημα το ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο. Η ενδεδειγμένη λύση όμως, αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες…

7 Comments on ΤΥΠΕΤ: Τα παγκάκια της οργής (video)

  1. αυτοι που μιλουν απλα δε ζουν το παρκο τις νυκτερινες ωρες…αφου ειναι αλλου το σπιτι τους…καθε βραδυ γινεται χαμος απο μηχανακια με ατομα που κανουν χρηση αλκοολ και θορυβουν τσακωνονται πλακωνονται αποπατουν οπου βρουν παραβιαζοντας το νομο

  2. Φιλε δημητριε οντως τετοιες ωρες υπαρχει προβλημα αλλα εσυ πιστευεις οτι με την αφαιρεση τους θα σταματησει η φασαρια;; δηλαδη το παγκακι θα κανει τη διαφορα;; ελεος

  3. Φυσικα και εχει σταματησει η φασαρια και εχει εξαφανιστει η συμμορια με τα μηχανακια…οτι δεν εχουν να καθησουν ειναι προσχηματικο υπαρχουν τουλαχιστον 25 παγκακια.Ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις τους περιοικους αλλα προτεινω το εξης:Ας κανουν οι δημοτες που θορυβουν ακριβως αυτα που κανουν στο παρκο εξω απο τα σπιτια τους καθημερινα να δουμε ποια θα ειναι η αντιδραση των γειτονων τους.Το ελεος πρεπει νατο λενε αυτοι που ενοχλουνται μεσα στα σπιτια τους κι οχι οσοι απλα κανουν το καπριτσιο τους και υπερασπιζονται ηθελημενα ή αθελα τους παραβατικες συμπεριφορες φιλε Γιωργο.Ηταν πραγματι μια παρεμβαση του κου Ξενοφωντα -που λεει ο μπαρμπουλης στο βιντεο-που απεβη αποτελεσματικη και δε στερει το παρκο απο κανενα μας.Αλλωστε το προηγουμενο ηταν εργο του προηγουμενου δημαρχου…

  4. Και επειδη περισσευει η υποκρισια τη φασαρια και τα πανώ τα σηκωσαν τα ‘νεαρα’ ατομα που χρησιμοποιουν το παρκο στις ωρες κοινης ησυχιας με αιτημα να επιστρεψουν τα τραπεζια αγγλικης παμπ και το κιοσκι που ηταν το ορμητηριο και η πηγη καθε φασαριας.Οι μεγαλυτεροι λενε ασχετα για μαναδες και γιατι ποτιζεται το παρκο,και πως δεν εχουν που να αφησουν τα πραγματα τους.Οποιος εχει ματια ας ελθει να δει πως ολα λειτουργουν υποδειγματικα ΚΑΙ ΟΜΑΛΑ.Βεβαια το ομαλα και ειρηνικα αποτελει προβλημα απο ο,τι φαινεται για καποιους συμπολιτες μας και τους εισαγομενους φιλους τους

  5. Γενικα οι περιοικοι τεινουν να θεωρουν τσιφλικι τους οτιδηποτε βρισκεται σε αποσταση 500 μετρων απο την κατοικια τους. Εκλεισαν την Εθνικης Αντιστασεως απο Κισσαβου, Εκλεισαν τον Τεννις στο Family Sports Club, Μειωσαν τα μαθηματα τεννις του δημου, Αφαιρουν παγκακια απο παρκα… Τι αλλο θα γινει δεν ξερω.

  6. Τα πάρκα ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη τα ζει με ποικίλες μορφές και εκδηλώσεις. Δεν τα έχει για αυλή των περιοίκων. Μεγάλο ατόπημα του δημάρχου να εξυπηρετήσει παράλογα αιτήματα μια χούφτας ανθρώπων εις βάρος των υπολοίπων δημοτών. Κατάφερε με το καλημέρα να απαξιώσει και να κάνει λιγότερο φιλικό προς τους επισκέπτες αυτό το υπέροχο πάρκο που αποτελεί στολίδι για την πόλη μας. Δεν του το συγχωρούμε αυτό..

  7. Δυστυχώς το μέτρο αυτό δεν έχει αποδώσει,τα βράδια γίνεται πάλι χαμός.Δε λύνεται το πρόβλημα με ένα κιόσκι.Και τα παγκάκια όλα να βγάλουνε,πάλι το βράδυ θα υπάρχει πρόβλημα.Η αστυνομία δεν ασχολείται παρά τις συνεχείς εκκλήσεις.Οπότε ή θα πρέπει να μπει περίφραξη και να κλείνει το πάρκο 12 με 6 τη νύχτα ή να μπει ιδιωτική εταιρία security,δεν υπάρχει άλλη λύση.
    Και παρακαλώ όσους αντιδρούν να διαβάζουν καλά την αντίθετη άποψη.Διαβάζουν ένα τίτλο και παίρνουν αμέσως θέση και κατηγορούν τους περιοίκους για τσιφλίκι κτλ. Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του πάρκου,το πρόβλημα αφορά καθαρά και μόνο ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Βριλήσσια: Δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη - Στο επίκεντρο το θέμα του ΤΥΠΕΤ - vrilissianews.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.