News Ticker

TYΠΕΤ: Τα παγκάκια επιστρέφουν μερικώς…

Xρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα επιτρέψει την επιστροφή κάποιων από τους τραπεζοπάγκους που η δημοτική αρχή των Βριλησσίων είχε απομακρύνει από το πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ), κατόπιν αιτήματος των περίοικων.

Στο διάστημα αυτό έντονες ήταν οι αντιδράσεις των δημοτών που επισκέπτονταν το πάρκο αλλά και οι διαξιφισμοί με τους κατοίκους της περιοχής που ζητούσαν να γίνονται σεβαστές οι ώρες κοινής ησυχίας. Το ζήτημα απασχόλησε αρκετές φορές το δημοτικό συμβούλιο και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Μετα την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του πάρκου ήρθε η ώρα για να ληφθεί μια ακόμα απόφαση σε ένα θέμα που δίχασε την τοπική κοινωνία των Βριλησσίων. Έτσι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε την πιλοτική τοποθέτηση δύο νέων τραπεζόπαγκων πλησίον του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου. Η θέση τους όπως επισημαίνεται, στην σχετική εισήγηση, είναι αρκετά κεντρική και η όχληση των περιοίκων αναμένεται ελάχιστη.

Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση ενός τραπεζιού στο χώρο του καθιστικού στο ανατολικό τμήμα του πάρκου για την εξυπηρέτηση των δημοτών που χρησιμοποιούν το χώρο,

Τέλος προβλέπεται και η τοποθέτηση έξι πινακίδων (μία σε κάθε είσοδο του πάρκου) με σαφή αναφορά στις θεσμοθετημένες ώρες κοινής ησυχίας και στους κανόνες που αφορούν στα τετράποδα και η τοποθέτηση δύο πινακίδων στη παιδική χαρά (μία στην είσοδο και μία σε εμφανές σημείο εντός της) με σαφή αναφορά στους κανόνες χρήσης της.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.