News Ticker

Βριλήσσια: Εκλογή προεδρείου του ΔΣ

Ο Αποστόλος Λύτρας επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων. Ο γνωστός δικηγόρος με ευρεία πλειοψηφία. Χρειάστηκε όμως να αναλάβει πρώτα τρεις δεσμεύσεις έναντι της αντιπολίτευσης μετά από αίτημα του Γιάννη Τσούτσια.

Ο κ. Λύτρας δεσμεύτηκε πως οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταδίδονται απευθείας μέσω διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό ήδη έχει πραγματοποιηθεί δαπάνη χιλιάδων ευρώ ωστόσο, για άγνωστους λόγους το σύστημα δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε επίσης, πως πλέον τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα δίνονται σε εύλογο χρόνο στους Δημοτικούς Συμβούλους, όταν εκείνοι τα αιτούνται.

Η τρίτη δέσμευση Λύτρα αφορούσε τα θέματα που έρχονται εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο νέος πρόεδρος δεσμεύτηκε να περιοριστούν οι εισηγήσεις της διοίκησης εκτός ημερησίας διάταξης πλην των απολύτως επειγουσών περιπτώσεων.

Μετά από αυτές τις δεσμεύσεις που δώθηκαν ενώπιον του Σώματος, ο κ. Λύτρας εξελέγη για ακόμα μια φορά στην προεδρία με τη στήριξη της διοίκησης αλλά και της αντιπολίτευσης (Νέα Πνοή, Βριλήσσια Δυνατά, Δράση) λαμβάνοντας 29 ψήφους θετικές ψήφους (3 Λευκά)

Στη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Κώστας Φαράκλας (30 θετικές ψήφους και δύο λευκά) και στη θέση του γραμματέα ο Πάνος Αναγνώστου από την Νέα Πνοή με 31 θετικές ψήφους και ένα λευκό.

O Απόστολος Λύτρας μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε «ευχαριστώ τον δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε να με προτείνει για την θέση του προέδρου και όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους. Σας υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας».

Τα μέλη των επιτροπών:

Οικονομική επιτροπή

Τακτικά μέλη

Ιωάννα Κυρίτση (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Φωτεινή Μάρα (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Αναστάσιος Δημητρίου (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Κατερίνα Χρυσοπούλου (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Σοφία Μαντινίδου-Τσουβάλου (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ)

Γιώργος Μαρίνης (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ)

Αναπληρωματικά μέλη

Μαρία Ντούμα (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Χριστίνα Μαλακού (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Χρήστος Γούναρης (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Μάριος Δεσποτίδης (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Χρήστος Κάππας (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ)

Νικήτας Σταματελόπουλος (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ)

Επιτροπή Ποιότητα Ζωής

Τακτικά μέλη 

Ιωάννα Κυρίτση (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Χριστίνα Μαλακού (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Αναστάσιος Χρηστάκης (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Χρήστος Γούναρης (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Νίκος Τσιλιγκάκης (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ)

Ερνέστος – Θεόδωρος Δημαράς (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ)

Αναπληρωματικά μέλη

Φωτεινή Μάρα (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Μαρία Ντούμα (ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)

Μάριος Δεσποτίδης (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ -ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Κωνσταντίνος Φαράκλας (ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΥΝΑΤΑ)

Νικήτας Σταματελόπουλος (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ)

Γεώργιος Μαρίνης (ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ).

Απείχαν «Δράση» και «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από την ψηφοφορία για την εκλογή των Επιτροπών απείχε τόσο η «Δράση για μια άλλη πόλη» όσο και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο επικεφαλής της «Δράσης» Γιάννης Τσούτσιας παίρνοντας τον λόγο αιτιολόγησε την στάση του επισημαίνοντας την «αντιδημοκρατικότητα της διαδικασίας» και υπογραμμίζοντας «υπάρχει το παράδοξο ότι δημιουργούνται δυο κατηγοριών σύμβουλοι. Αυτοί που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και αυτοί που έχουν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν. Τρεις από τις έξι παρατάξεις του συμβουλίου, δηλαδή, έχουν διακοσμητικό ρόλο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βασίλης Βήττος τόνισε «με τις αλλαγές στην απλή αναλογική χάνονται σημαντικές αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες περνάνε στις επιτροπές. Ουσιαστικά η παράταξη του δημάρχου μετατρέπεται σε αυτοδύναμη τουλάχιστον όσον αφορά τις αποφάσεις των οργάνων του Δήμου. Δεν θα συμμετέχουμε σ’ αυτήν την διαδικασία».