News Ticker

Βριλήσσια: Οι κλέφτες… έφερναν «δώρα» από τον δήμαρχο…

kleftes

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους στα Βριλήσσια. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς οι «αετονύχηδες» χρησιμοποιούν τα πλέον ευφάνταστα τεχνάσματα για να προσεγγίσουν τα θύματά τους.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται δεν δίστασαν να επικαλεστούν το όνομα του δημάρχου Βριλησσίων για να μπουν σε σπίτι ηλικιωμένου και να αρπάξουν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Στις αρχές Μαΐου ένα λευκό βαν μικροπωλητών έκανε την εμφάνισή του στην πόλη μας. Μια ομάδα τριών επιτηδείων επιχειρούσε να προσεγγίσει άτομα της τρίτης ηλικίας, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι ο δήμαρχος μοιράζει γλάστρες και λουλούδια στους κατοίκους. Ένας 80χρονος, αθώα σκεπτόμενος, τους πίστεψε. Άνοιξε την πόρτα και τους έβαλε μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Πλαταιών, για να μεταφέρουν τις γλάστρες. Οι τρεις δράστες  δεν έχασαν την ευκαιρία. Ένας από την ομάδα επιχείρησε να τον απασχολήσει και οι υπόλοιποι μπήκαν στα δωμάτια και άρπαξαν ότι βρήκαν εύκαιρο.

Ο άτυχος ηλικιωμένος όμως, κατάφερε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και έτσι το πρωί της Τρίτης (2/6) το όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κινείται ξανά στην περιοχή. Οι επιβαίνοντες προσήχθησαν στο Τ.Α. Βριλησσίων και ο ηλικιωμένος αναγνώρισε, στο πρόσωπό ενός 30χρονου έναν από τους δράστες της κλοπής. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Εξαρθρώθηκε συμμορία που έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένους-Ξεπερνά τα 350.000 ευρώ η λεία! - vrilissianews.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.