News Ticker

Βριλήσσια: Εικόνες ντροπής στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις

Εγκαταλελειμμένοι και χωρίς καμία συντήρηση βρίσκονται αρκετοί χώροι αθλητισμού του Δήμου Βριλησσίων. Οι αθλητικοί σύλλογοι που έχουν αρχίσει προπονήσεις, κρούουν των κώδωνα του κινδύνου περιγράφοντας συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία.

Το Vrilissianews βρέθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Βριλησσίων και η κατάσταση που αντικρίσαμε ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας από το φωτογραφικό υλικό, ο χώρος που γυμνάζονται οι αθλητές θυμίζει αποθήκη, τα αποδυτήρια έχουν υποστεί φθορές, οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι, οι βρύσες δεν λειτουργούν ενώ στις τουαλέτες του κοινού βρήκαμε περιττώματα αρουραίων. «Οι εικόνες αυτές δεν αρμόζουν σε ένα Δήμο με τόσο έντονη αθλητική δραστηριότητα», λένε άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην περιοχή μας εδώ και πολλά χρόνια.

Οι εικόνες στο εσωτερικό του Γηπέδου βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο. Μπάζα και σκουπίδια ολοκληρώνουν το σκηνικό εγκατάλειψης, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά τραγική ειρωνεία, δίπλα ακριβώς από το Γήπεδο, βρίσκεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

skouridia-kleisto2

Κολώνες διαβρωμένες από την υγρασία, λάμπες σπασμένες και ένα χρηματοκιβώτιο στο εξωτερικό του Γηπέδου, προμηνύουν τις εικόνες αδιαφορίας και εγκατάλειψης που ακολουθούν στο εσωτερικό του κτιρίου.

 

 

Οι αθλητικοί σύλλογοι είναι πολύ δυσαρεστημένοι καθώς την ώρα που αναγκάζονται να προπονούνται υπό  τέτοιες συνθήκες, ο Δήμος τους ζητάει να πληρώνουν τέλος χρήσης για τα γήπεδα. Το Vrilissianews είχε αναφερθεί στο «δημοτικό χαράτσι» που θα επιβαλλόταν στους αθλητικούς συλλόγους και θα ξεκινούσε από το ένα ευρώ την ώρα για τα ανοιχτά γήπεδα ενώ για το «Κλειστό Γήπεδο Βριλησσίων» θα άγγιζε τα 4 ευρώ. Μάλιστα, για το μήνα Σεπτέμβριο, τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προπληρώσουν για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Παρά την επιβολή του τέλους χρήσης, οι σύλλογοι συνεχίζουν τις προσπάθειες, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και καθαρίζουν οι ίδιοι τους αθλητικούς χώρους . Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την δράση καθαριότητας του γηπέδου που βρίσκεται επί της Δωδεκανήσου από το ΔΣ, τους προπονητές και τους γονείς των παιδιών.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.