News Ticker

Βριλήσσια: Κατά της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ η “Δράση”

Κατά της  απόφασης της κυβέρνησης να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Βριλησσίων “Δράση για μια άλλη πόλη”.

Η “Δράση” δηλώνει πως “δεν πρόκειται να συναινέσει να χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα των ΟΤΑ για την εξυπηρέτηση του χρέους”. Παράλληλα, εκφράζει “την επιφυλακτικότητά της απέναντι στη συνεχιζόμενη διοχέτευση των υπολειμμάτων ρευστότητας που απέμεινε στη χώρα για την αποπληρωμή δανείων, ακόμη κι αν αυτό θα συνεπάγονταν διακινδύνευση στάσης πληρωμών”.  

Τέλος, η “Δράση” κατηγορεί για “υποκρισία υπουργούς και αυτοδιοικητικά στελέχη που αντιδρούν στην ΠΝΠ και οι οποιοι ανακάλυψαν, εν έτει 2015, ότι η χώρα διαθέτει Σύνταγμα”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων “Δράση για μια Άλλη Πόλη”:

Ανακοίνωση της «Δράσης» για το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπογραμμίζουμε, καταρχήν, τις υποκριτικές δηλώσεις υπουργών και αυτοδιοικητικών στελεχών των προηγούμενων κυβερνήσεων, που επιτέλους, εν έτει 2015, ανακάλυψαν ότι η χώρα διαθέτει Σύνταγμα! Δεν θεωρούμε πάντως ότι το θέμα προσφέρεται για να ανοίξει ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, περί περισσότερων ή λιγότερων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά οικονομικό, ούτε μπορεί να εντάσσεται «εξ’ ορισμού» στο πλαίσιο κάποιων δήθεν συνηθισμένων πρακτικών, εν όψει της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η χώρα. Ένας λαός, που στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ουδέποτε ρωτήθηκε για οτιδήποτε, που αγωνίστηκε για διαφάνεια και δημοκρατία, απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα και απαίτησε ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, δεν νοείται, για κανένα λόγο, να αντιμετωπίζεται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με πολιτικές που διαμορφώνονται ερήμην του.

Είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στη συνεχιζόμενη διοχέτευση των υπολειμμάτων ρευστότητας που απέμεινε στη χώρα για την αποπληρωμή δανείων, ακόμη κι αν αυτό θα συνεπάγονταν διακινδύνευση «στάσης πληρωμών». Γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η κυβέρνηση να οδηγηθεί στην “τελική” διαπραγμάτευση απογυμνωμένη από κάθε όρο επιβίωσης και να συρθεί από τους λεγόμενους “θεσμούς”, υπό συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφή νέου μνημονίου. Γι’ αυτό και δεν συναινούμε να χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα των ΟΤΑ για την εξυπηρέτηση του χρέους και δεν εφησυχάζουμε γενικότερα, όσο οι εναπομείναντες πόροι δεν αξιοποιούνται για τις βασικές ανάγκες του λαού (μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία κ.α.) και για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα, για διάφορους λόγους, το λαϊκό κίνημα έχει υποχωρήσει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκλωβισμού των πολιτικών εξελίξεων σ’ ένα κατακλυσμό ανεξέλεγκτων και πολυσύνθετων παραγόντων. Με την κοινωνία όμως, σε ρόλο θεατή, απονευρωμένη και παρακολουθητική, δύσκολα θα αποτραπεί η παγίδευση της χώρας. Και ακόμη πιο δύσκολα θα προωθηθεί η αναγκαία αναγεννητική πολιτική στροφή για την πιο αποφασιστική υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που ανέδειξε η πενταετία της κρίσης.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη».

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.