News Ticker

Βριλήσσια: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για το bullying (photos)

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, εκπαιδευτικών και εξειδικευμένων επιστημόνων, ολοκληρώθηκε η ημερίδα,την οποία συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο Πάρκο ‘Μ.Θεοδωράκης’.

Στην πρώτη θεματική ενότητα, συζητήθηκαν τα αίτια και οι επιπτώσεις του φαινομένου,έγιναν βιωματικές αναφορές εκ μέρους των μαθητών και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μαθητών και των επιστημόνων.

20151002_113127

Κατά την απογευματινή δεύτερη ενότητα, αναλύθηκε το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και πώς αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας.

Θεατρικά και χορευτικά δρώμενα από τους μαθητές εμπλούτισαν την εκδήλωση, η οποία έκλεισε με unplugged συναυλία μαθητών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν: η κ. Σ. Χαντζάρα-Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο κ. Γ.Χονδροματίδης-Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, η κ. Β.Λάμπρου-Αρσένη-Πρόεδρος του ΟΚΠΑ, η κ. Γ.Παρασκευοπούλου-Πρόεδρος Α’ Σχολικής Επιτροπής, η κ. Α.Γκανά-Δημοτική Σύμβουλος η οποία είχε αναλάβει την επιμέλεια του θεατρικού δρώμενου, η κ.Χ.Παπαδοπούλου- μέλος του ΔΣ ΟΚΠΑ και υπεύθυνη οργάνωσης καθώς και η κ.Μ.Πολίτη-Δημοτική Σύμβουλος και υπεύθυνη για την επικοινωνία και προώθηση της ημερίδας.

20151002_124016

Τους μαθητές συνόδευσαν:

1oΓυμνάσιο – κ. Κολλιλέκα, κ.Μανδελενάκη και κ.Σολωμού,

2ο Γυμνάσιο -κ. Κατσαμπούρη, Δ/ντρια και κ. Τουλιάρη,

1ο Λύκειο – κ. Μπαζάκας, Δ/ντης

2ο Λύκειο – κ. Χαρίση,Υποδ/ντριακαι η κ. Τηλιγάδα.

O δήμος Βριλησσίων ευχαριστεί θερμά όλους τους επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ομιλιών,παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για το καίριο αυτό ζήτημα.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.