News Ticker

Βριλήσσια: Προς έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση-βόμβα της κυβέρνησης

Αναστάτωση επικρατεί στα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων στα Βριλήσσια, μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ για τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vrilissianews, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στη σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του Δήμου στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο Δήμαρχος Βριλησσιων Ξένος Μανιατογιάννης, μιλώντας στο Vrilissianews, έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να περιμένουμε για να ξεκαθαριστούν κάποια ασαφή ζητήματα. Πάντως, είναι μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη για την ίδια τη βιωσιμότητα όλων των Δήμων», τόνισε ο κ. Μανιατογιάννης. Ο ίδιος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Απαράδεκτη και αδιανόητη χαρακτήρισε την κυβερνητική απόφαση ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πνοή» Κώστας Ιωαννίδης. « Η αυτοδιοίκηση βρίσκεται στον αέρα. Στραγγαλίζουν τους δήμους και τις περιφέρειες. Θέτουν εν αμφιβόλω τις πληρωμές των δημοτικών υπαλλήλων και τις πληρωμές των βασικών και ανελαστικών δαπανών των δήμων», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η αντίδραση της δημοτικής κίνησης «Ανατροπή στα Βριλήσσια», με επικεφαλής τον Κώστα Παπασπηλίου. «Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία δεν ξέρουμε που θα καταλήξει», ανέφερε στο Vrilissianews κορυφαίο στέλεχος της παράταξης.

Σε έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού της οργάνου την Τρίτη το απόγεμα προχωρά η δημοτική παράταξη «Δράση για μια άλλη πόλη». «Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική», επισήμαναν στελέχη της κίνησης, τα οποία όμως, τηρούν στάση αναμονής.

Όψιμους επαναστάτες χαρακτηρίζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Σακισλή, όσους έσπευσαν να αντιδράσουν στην κυβερνητική απόφαση και κάνει λόγο για προσωρινή μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ. «Η λειτουργία όλων των φορέων είναι εγγυημένη», συμπληρώνει. Στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά πάντών η κ. Σακισλή μιλά για ομοτράπεζους του κ. Φούχτελ, που ακολούθησαν πιστά τις επιταγές του μνημονίου.

Δείτε εδώ την εκτενή ανακοίνωση της Ελένης Σακισλή.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων, Βασίλης Βήττος, δήλωσε: «Καταγγέλλουμε την ενέργεια της κυβέρνησης. Ούτε που να το σκέφτονται ότι μπορούν να βάλουν χέρι στα ταμεία των δήμων, από τη στιγμή που η κυβέρνηση χρωστάει πολλά δις στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.