Βριλήσσια: Ψήφισμα για το Σκοπιανό φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Νέα Πνοή!
Ψήφισμα για το Σκοπιανό κατεβάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων η δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή». Σύμφωνα με το κείμενο το δημοτικό συμβούλιο απορρίπτει σε οποιαδήποτε μορφή τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τη γειτονική χώρα και εκφράζεται η συμπαράσταση των Βριλησσίων στον αγώνα των Δήμων της Βόρειας Ελλάδας για το ζήτημα.
Στο κείμενο που συνέταξε και επιμελήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Πισιμίσης, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο στοιχεία του αλυτρωτισμού που διέπουν το Σύνταγμα και την πολιτική των Σκοπίων.
Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων, της διοίκησης Μανιατογιάννη και των δημοτικών συμβούλων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος, που φέρνει η Νέα Πνοή με επικεφαλής τον Κώστα Ιωαννίδη, προς υιοθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Eν όψει της διαπραγμάτευσης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, δηλώνει την πλήρη άρνησή του στην χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και οποιουδήποτε παραγώγου της ως στοιχείο ονοματοδοσίας του γειτονικού κράτους . Θεωρούμε επίσης απαραίτητη την απάλειψη όλων των αλυτρωτικών στοιχείων που διέπουν την πολιτική συγκρότηση και ιδεολογία του γειτονικού κράτους, στοιχεία που σχετίζονται με την ψευδώνυμη «μακεδονική» γλώσσα και με την προσπάθεια διάπλασης μιας ψευδεπίγραφης ιστορικής συνείδησης μέσα από τα σχολικά βιβλία. Απολύτως απαραίτητη είναι επίσης και η αναθεώρηση του Συντάγματός του και ειδικότερα του άρθρου 49 που αναφέρεται στο ενδιαφέρον της χώρας για «Μακεδονικές» μειονότητες σε γειτονικές χώρες» και «εκπατρισμένους Μακεδόνες» καθώς και του άρθρου 119 που ορίζει ότι οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συνάπτονται στο όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Επίσης καταδικάζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμτις και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αιτηθεί την αντικατάστασή του. Τέλος, δηλώνουμε την συμπαράταξή μας σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, που καταβάλλουν από κοινού οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα αυτοί της Βόρειας Ελλάδας, οι Μακεδονικοί συλλόγοι καθώς επίσης και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να αποτραπεί μια δυσμενής εθνική εξέλιξη η οποία θα περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας ως συστατικό στοιχείο ταυτότητας του κράτους των Σκοπίων. Επιθυμία μας είναι η μακροπρόθεσμη συνεργασία και ειρήνη με τον γειτονικό λαό η οποία όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε μέσω της παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας ούτε μέσω αλυτρωτικών πολιτικών».