News Ticker

Βριλήσσια: Στις “καλένδες” οι πεζοδρομήσεις-Τι θα συμβεί σε Θέτιδος και Αναλήψεως

Στις “καλένδες” της ελληνικής γραφειοκρατίας παραπέμπονται οι πιλοτικές πεζοδρομήσεις στην οδό Θέτιδος και στην Αναλήψεως στο κομμάτι από την Γράμμου έως την Λεωφόρο Πεντέλης.

Μπορεί η δημοτική αρχή να είχε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες από τον Μάιο, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής όμως, καθυστέρησαν για ακόμα μια φόρα να δώσουν την έγκρισή τους.

Κάπως έτσι κύλησαν αρκετοί μήνες, το καλοκαίρι πέρασε ήρθε το φθινόπωρο και το σχέδιο της πιλοτικής πεζοδρόμησης στους δύο δρόμους  δεν έχει πλέον νόημα, όπως κρίνουν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να προχωρήσει σε διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στους δύο δρόμους. Έτσι θα υπάρχει πλέον μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα, ενώ τα οχήματα δεν θα μπορούν πλέον να παρκάρουν. Απάγορευση του παρκαρίσματος θα υπάρξει και στην δεξιά πλευρά της όδου Ομήρου προς την πλατεία Ελευθέριας.

Σε ότι αφορά την Αναλήψεως στο κομμάτι από Γράμμου έως Λεωφόρο Πεντέλης έχει ήδη ζητηθεί μελέτη ώστε η διαπλάτυνση να συνοδευτεί και από παρεμβάσεις πρασίνου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, με δεδομένες τις μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.

Δείτε τον χάρτη με τις οδούς στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.