News Ticker

Βριλησσός: Εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία!

Πεζοπορία από το Βαλτεσινίκο ως τα Λαγκάδια, σε μια όμορφη διαδρομή με πολλές εναλλαγές τοπίων.

Δασωμένα μονοπάτια, ξέφωτα, χωράφια, αλώνια και καλύβες μας θυμίζουν την παλιά ορεινή αγροτική ζωή της περιοχής. Τα χωριά Βαλτεσινίκο (~1.100μ)
και Λαγκάδια (~900) είναι από τα πιο όμορφα της Αρκαδίας. Αναλόγως των συνθηκών (καιρός, πορεία ομάδας) υπάρχει πρόθεση
για πικ-νικ σε λιβαδάκι της διαδρομής και ελεύθερος χρόνος (~1 ώρα) στα Λαγκάδια. Είναι στην κρίση των αρχηγών την ημέρα της
εκδρομής. Το μονοπάτι είναι τμήμα του διεθνούς μονοπατιού Ε4 GR και του πρώτου πιστοποιημένου μονοπατιού της Ελλάδας από την
Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας (ERA), ως MainalonTrail (2015).Το συνολικό μήκος είναι 14 χλμ και τα υψομετρικά είναι
σχετικά λίγα για το ανάπτυγμα, +630μ/-815μ.

xartis
Ώρες πορείας 6, εύκολη διαδρομή, κατάλληλη για αρχάριους που έχουν περπατήσει αντίστοιχες ώρες σε βουνό.
Ελαφρύ ορειβατικό μποτάκι είναι πάντα υποχρεωτικό, ελαφρύ σακίδιο,αδιάβροχο, σνακ/ελαφρύ γεύμα για το πικ-νικ, νερό 1,5 λίτρο
οπωσδήποτε (δεν υπάρχει ανεφοδιασμός στην διαδρομή).

 

Αναχώρηση : Σταθμός Δ. Πλακεντίας, ΩΡΑ 06:30

Δηλώσεις συμμετοχής  στα γραφεία μας την Τετάρτη 07/10/15 και ώρες19:30-21:30.

Αναχώρηση: το λεωφορείο αναχωρεί από τον Σταθμό Δ. Πλακεντίας, ΩΡΑ 06:30


Αρχηγοί: Κατερίνα Βελέντζα –  Σταύρος Βελέντζας

unnamed

Λίγα λόγια για το MAINALON TRAIL

Στην Αρκαδία εγκαινιάστηκε  τον Μάιο το Mainalon trail , το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα και το όγδοο στην Ευρώπη, από το Δήμο Γορτυνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και εθελοντές.

Η διαδρομή Menalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, τη Νυμφασία, τα Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια.

Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ σειριακά τμήματα. Μετά από κάθε μεγάλο τμήμα ακολουθεί ένα μικρότερο, ώστε ο πεζοπόρος να μπορεί να κάνει το βέλτιστο συνδυασμό.

Το Menalon Trail διέρχεται από όλα τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της ζώνης που διασχίζει και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης τόσο της πεζοπορίας στη Γορτυνία, όσο και της ίδιας της περιοχής.

Επιπλέον δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της προβολής του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μέσω της ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, δραστηριότητες στη φύση (mountain bike, ιππασία, rafting), πολιτιστικός τουρισμός και γαστρονομία.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.