News Ticker

Βριλησσός: Την Κυριακή η 4η Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού-Δείτε το πρόγραμμα

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, από τις 10.00 το πρωί  έως τις 10 το βράδυ στον κήπο του Βριλησσού, Πάρνηθος 73, θα πραγματοποιηθεί η 4η «Οικογιορτή Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η συμμετοχή των πολιτών αναμένεται μαζική. Ακολουθεί η πρόσκληση του Βριλησσού και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σαν μια φυσική ανάγκη μας, μέσα στην πολύπλευρη κρίση που ζει ο τόπος και σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της οικολογίας, συναντιόμαστε φέτος για 4η χρονιά με τους παρακάτω φορείς και συλλογικότητες  που έχουν τον ίδιο προσανατολισμό:

 

Συμμετέχουν:

 • ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας
 • η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων
 • ο σύλλογος προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου – Πεντέλης
 • το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Αργυρούπολης
 • οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, αυτοδιαχειριζόμενος εκδοτικός οίκος
 • η   ΒΙΟ.ΜΕ. συνεργατική – αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο
 • το Συντονιστικό των επιτροπών κατοίκων ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας(Επιτροπές Κατοίκων Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής, Πατήματος Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλλησίων , Παπάγου-Χολαργού)
 • οι κοινωνία των πολιτών
 • η ελεύθερη έκφραση γυναικών
 • οι «Αγρόσχολοι Βριλησσού»
 • ο gaidarosamolitos

Παραγωγοί του συλλόγου :

 • οι «Αγρόσχολοι Βριλησσού»- κρασί της ομάδος
 • Δημήτρης Μπουραζάνης (Ευρυτανία) – μέλι
 • Έφη Ορφανού (Σκύρος) – μέλι ,φυσικά καλλυντικά και προϊόντα μέλισσας
 • Χρήστος Αστερής (Ηλεία) – λάδι
 • Μανώλη Δάβαρης (Μεσόγεια) – κρασί και ξύδι
 • Γρηγόρης Βασιλόπουλος (Μεσσηνία) – σπιτικές ελιές
 • Αργυρώ Μαρκέα – σπιτικές σάλτσες

 

 Συμμετέχουν  χειροτέχνες  του Βριλησσού

 

ð Μαζί θα τα φάμε – υπερ αλληλεγγύης!

Μετά το  μεσημέρι μπορείτε  να χαλαρώσετε με   Pic- nic στο χορτάρι  με ότι έχει φέρει ο καθένας μαζί του.

Στην Οικογιορτή θα  βρείτε :

 • Χορτόσουπα του Βριλησσού
 • λουκουμάδες του Γρηγόρη στις 18.30
 • Πίτες που θα προσφέρουν μέλη του Βριλησσού υπερ του ταμείου αλληλεγγύης
 • Μπύρες δροσερές
 • Καφές θα σερβίρεται δωρεάν ολη την ημέρα

 

Φέρνουμε μαζί μας στρωσίδια   για να κάτσουμε για το μεσημεριανό μας στο χορτάρι

 

ð συνεισφέρουμε  :

 • Λάδι , μακαρόνια και είδη καθαρισμού ενισχύοντας το κοινωνικό παντοπωλείο  του δήμου Βριλησσίων.

Με αφορμή και  τις ημέρες του Πάσχα που πλησιάζουν, καλούμε τους συμπολίτες μας  να προσφέρουν  για τους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου.

Για αυτή την προσπάθεια  ο Οργανισμός κοινωνικής προστασίας του δήμου μας   εχει απευθύνει κάλεσμα  σε  φορείς, συλλόγους και  συλλογικότητες της πόλης μας .

 • βιβλία προσχολικής και σχολικής ηλικίας – ενισχύοντας την προσπάθεια της Ελεύθερης έκφρασης γυναικών .Τα βιβλία θα προσφερθούν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4all

 

 

Ταμείο αλληλεγγύης

 

Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα  «αλληλέγγυα μαγειρέματα»   , ενισχύουμε το ταμείο αλληλεγγύης  και στηρίζουμε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας .

Με την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα  και  την αυτο-οργάνωση απαντάμε στην κρίση

γιατί στο ίδιο σχοινί είμαστε  δεμένοι . . . 

 

 

 

Το  πρόγραμμα Οικογιορτής

 

 

   ΕΝΑΡΞΗ εκδηλώσεων 11:00

 

11.00 εργαστήριο  παρασκευής φαρμακευτικης κεραλοιφης – Εφη Ορφανου

11.30   μάθημα κατασκευής μαγιάτικων στεφανιών -κοινωνία των  πολιτών

12.00  βασικές αρχές αντιμετώπισης τραυματία (ATLS) – ομιλητής ο Πέτρος Κυριαζόπουλος ,Ορθοπεδικός χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Βριλησσού
13.00 « οι εκδόσεις των συναδέλφων» παρουσίαση βιβλίου  του Χαλανδραίου ακτιβιστή  Γιώργου Λιερου  – για την συνεργατική και αλληλέγγυα οικονομία, την άμεση δημοκρατία και τα «κοινά».

13.30  gaidarosamolitos -παρουσίαση της ακτιβιστικής   ομάδος που διεκδικεί ανοιχτά πεζοδρόμια κ ποδηλατόδρομους ,προτεραιότητα στις διαβάσεις , επαρκείς χώρους για αμαξίδια και καρότσια.

14.00 παρουσίαση της   1ης διάσχισης της  Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου που θα ξεκινήσει την Κυριακή 5/6 από την σπηλιά Νταβέλη . Στη διοργάνωση συμμετέχουν και τη στηρίζουν οι δήμοι Βριλησσίων, Πεντέλης και Χαλανδρίου, το 4ο σώμα προσκόπων, η πολιτική προστασία του δημου Βριλησσίων .

14.00 θεατρικό παιχνίδι για του μικρούς μας φίλους – με την Ιωαννα Στρατικοπούλου – παιδαγωγό – μέλος του Βριλησσού(στον κήπο)

15.00 Παραμύθι – η Σύλβια  Βενιζελέα αφηγήτρια, ηθοποιός και θεατρολόγος(στον κήπο)

15.00 ενεργειακό  Feng sui – Η Μαρία  Παπαδάκη σύμβουλος alpha chi θα μιλήσει για το ενεργειακο Feng Shui κ πως μπορεί να υποστηρίξει  τον  προσωπικό κ επαγγελματικό μας χώρο.(στην αίθουσα)
16.00  Βαρυτικά κύματα – παρουσίαση απο τον  Διαμαντάτο Χριστόφορο  μαθητή του 2ου Λυκείου(στον κήπο)
16.00 παρουσίαση βιβλίου «Πεντέλη – Το Φαινόμενο πίσω απο το Πείραμα» -Γιάννης Τριανταφύλλης , φυσιολάτρης σπηλαιολόγος(στην αίθουσα)

16.00 εως 18.00  BIOME  occupy – resist- produce

Στο  τραπεζάκι των εργαζομένων μπορείτε να ενημερωθείτε και να προμηθευτείτε προϊόντα του   αυτοδιαχειριζόμενου  εργοστάσιου , οπου οι εργαζόμενοι  επιμένουν αγωνιζόμενοι για δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια..

 

16.30  Εργαστήρι ακουαρέλας για παιδιά – Εριέτη Τσεκούρα( ζωγράφος –σκηνογράφος)  μέλος του Βριλησσού (στον κήπο)

 

16.30   vrilissiatime4u –  πρώτη παρουσίαση  της Τράπεζας  Χρόνου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (στην αίθουσα)

 

16.30 Φαίδρα Οικονόμου- ιατρός μέλος του Βριλησσού – ασκήσεις θιβετιανής γιόγκα οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν  στρωματάκια (στον κήπο)

 

17.30  ομιλία κ συζήτηση για τις  κεραίες κινητής τηλεφωνίας – την συζήτηση διοργανώνει συντονιστικό   των επιτροπών κατοίκων του Βόρειου Τομέα ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας .Συμμετέχουν οι επιτροπές κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου , Βριλλησίων και Παπάγου-Χολαργού.

Ομιλητές είναι ο Γιάννης Δημητράκης νομικός και ο Κώστας Βλαχόπουλος

ηλεκτρολόγος-μηχανικός -μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Κοντοπεύκου  (στον κήπο)

.
18.30  «νεανικές πενιές»  ,ο Δημήτρης(17ετών) κ ο Βαγγέλης (12 ετών)  σε ελληνικούς μουσικούς δρόμους του μπουζουκιού(στον κήπο).
19.00  το μουσικό συγκρότημα “Μουσική Αθάλη” με μουσικές απο το παραδοσιακό στο ρεμπέτικο μεχρι  και το σήμερα.(με φυσικό ήχο στον κήπο).
20.00 το συγκρότημα “Hurdy Gurdy” σε ένα μουσικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο

 

Τυχόν  αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στη σελίδα του συλλόγου  http://www.vrilisos.gr/   μέχρι τις 11 το πρωί του Σαββάτου 23/4 .

 

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.