News Ticker

Απλές λύσεις για την καταπολέμηση του πόνου στον αυχένα

πονος αυχενας

Ξυπνάτε με πόνους στον αυχένα και κατηγορείτε το μαξιλάρι σας γι’ αυτό; Ο πόνος όντως μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά μπορεί να είναι και απόρροια μιας πολύ κουραστικής και αγχωτικής ημέρας.

Το ερώτημα τώρα είναι, τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τον πόνο. Η λύση κρύβεται σε αυτές τις 4 ασκήσεις που θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα στο λεπτό!

1η άσκηση

Τεντώστε το λαιμό σας κάνοντας παράλληλα κυκλικές κινήσεις κατά τη φορά του ρολογιού. Επαναλάβετε την κίνηση 3 φορές και κατά την αντίθετη φορά. Μπορεί να νιώσετε αρχικά έναν ελαφρύ πόνο από το τέντωμα αλλά δε θα διαρκέσει για πολύ.

2η άσκηση

Σταθείτε όρθιοι ακουμπώντας την πλάτη σας σε ένα τοίχο. Από τη θέση αυτή αγκαλιάστε το κεφάλι με τα χέρια σας και σπρώξτε τον αυχένα σας μπροστά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.

3η άσκηση

Γείρετε το κεφάλι σας από τα δεξιά προς τα αριστερά, κρατώντας τα χέρια σας γύρω από το λαιμό, ώστε να αποφευχθεί ο πόνος κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε.

4η άσκηση

Σταθείτε όρθιες και γείρετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά. Αγκαλιάστε το με το δεξί σας χέρι και πιέστε ελαφριά προς την ίδια κατεύθυνση. Μείνετε σταθερή για 5 δευτερόλεπτα και ύστερα επαναλάβετέ το από την αντίθετη πλευρά.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.