News Ticker

Oδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων: Όψεις πορσελάνης τα υπέρ και τα κατά

Οι όψεις πορσελάνης έχουν αναδειχθεί ως εναλλακτική λύση στη θέση των παραδοσιακών μεταλλοκεραμικών στεφανών. Με επιτυχή χρήση των όψεων πορσελάνης το χαμόγελο μπορεί να αλλάξει ανώδυνα, συντηρητικά και γρήγορα, με θεαματικά και μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα. Οι όψεις πορσελάνης είναι σήμερα η βέλτιστη επιλογή αποκατάστασης για λόγους αισθητικής σε πάρα πολλές κλινικές περιπτώσεις που στο παρελθόν θα είχαν αποκατασταθεί με στεφάνες.

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές επιφάνειες από πορσελάνη (0,3-0,5 mm), οι οποίες κολλιούνται στα πρόσθια δόντια με σκοπό την αισθητική αποκατάσταση ενός χαμόγελου. Ενδείκνυνται σε ατέλειες αδαμαντίνης, κλείσιμο διαστημάτων, σε μικρά δυσχρωματικά προβλήματα, σε μικρά κοπτικά κατάγματα των προσθίων δοντιών καθώς επίσης και σε προβλήματα σχήματος, μεγέθους και θέσης δοντιών.

Όψεις πορσελάνης (Porcelain Veneers) Όψεις πορσελάνης (Porcelain Veneers)

Η διαδικασία είναι πολύ απλή για τον ασθενή.

  • Στην πρώτη συνεδρία ο ασθενής εκφράζει το αισθητικό ή και λειτουργικό πρόβλημα που τον απασχολεί και τις προσδοκίες του ως προς το τελικό  αποτέλεσμα που  επιθυμεί. Στην συνέχεια πραγματοποιείται ανάλυση των προσωπικών ανατομικών στοιχείων του προσώπου και κατ’ επέκταση του χαμόγελού του προκειμένου να καθοριστεί το ιδανικότερο και εξατομικευμένο γι αυτόν πλάνο θεραπείας. Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η επικοινωνία ανάμεσα στον οδοντίατρο και τον ασθενή  πραγματοποιούνται οι καταγραφές του προσώπου και του στόματος (απωτυπώματα – μέτρα).
  • Στη συνέχεια ο οδοντίατρος σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν   όλες τις  παραμέτρους που αφορούν το συγκεκριμένο άτομο ( μέση γραμμή, μήκος και εύρος τομέων, χρώμα, σχήμα και διάταξη δοντιών, ηλικία και φύλο ασθενούς, γραμμές χειλιών, γραμμή χαμόγελου, σχήμα και αναλογίες προσώπου) υλοποιούν το διαγνωστικό κέρωμα σε εκμαγεία, το οποίο βασίζεται στο SMILE DESIGN.
  • Στη δεύτερη συνεδρία παρασκευάζονται (τροχίζονται) τα δόντια κατάλληλα ώστε να δεχτούν τις όψεις. Στη συνέχεια τοποθετούνται προσωρινές αποκαταστάσεις  από σύνθετο ακρυλικό βασισμένες στο πλάνο θεραπείας ώστε όχι μόνο να μη φύγει με ακάλυπτα παρασκευασμένα δόντια, αλλά από αυτή κιόλας τη συνάντηση ο ασθενής να φύγει με το χαμόγελο του να προσεγγίζει το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι ο ασθενής θα είναι σε θέση να εκφράσει τις απορίες του ή τις τυχόν αντιρρήσεις του και αλλαγές. Ταυτόχρονα θα μπορεί να ελέγξει τη φώνηση αλλά και γενικότερα τη λειτουργία της αποκατάστασης.
    Το στάδιο που ακολουθεί είναι η περίοδος κατασκευής των όψεων πορσελάνης από τον συνεργάτη – οδοντοτεχνίτη. Όταν αυτές είναι έτοιμες τότε ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο ραντεβού με τον ασθενή.
  • Στην τρίτη συνεδρία πραγματοποιείται η συγκόλληση των όψεων πορσελάνης.

Τα πλεονεκτήματα των όψεων πορσελάνης είναι πολλά:

  • ΑΝΤΟΧΗ της αποκατάστασης
  • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ: οι ιστοί  (ούλα) αποδέχονται αρκετά καλά τις όψεις πορσελάνης
  • ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι εξαιρετικά φυσικό
  • ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΡΟΧΙΣΜΑ σε σύγκριση με το τρόχισμα που απαιτείται για την κατασκευή στεφανών
  • ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ έως και 12 χρόνια

Τα μειονεκτήματα των όψεων πορσελάνης είναι:

  • Απαιτείται περισσότερο τρόχισμα και περισσότερα ραντεβού σε σύγκριση με τις όψεις ρητίνης
  • Υψηλότερο κόστος από τις όψεις ρητίνης
  • Δυσκολότερη η επιδιόρθωση σε περίπτωση φθοράς ή κατάγματος

Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων

Το Οδοντιατρικό Κέντρο Βριλησσίων λειτουργεί από το 1988 επί της οδού Σισμανογλείου 3 στα Βριλήσσια και το διευθύνουν οι χειρουργοί οδοντίατροι κ. Κολιτσόπουλος Μαρίνος και κ. Μαριδάκη Κατερίνα.

Ο άρτιος και σύγχρονος εξοπλισμός του κέντρου, καθώς επίσης η εμπειρία και η συνεχής επιστημονική επιμόρφωση των οδοντιάτρων, εξασφαλίζουν στον ασθενή ασφαλή, ανώδυνη και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία σε οποιοδήποτε πρόβλημα γενικής ή εξειδικευμένης οδοντιατρικής.

Οι χειρουργοί οδοντίατροι που εργάζονται στο Οδοντιατρικό κέντρο στα Βριλήσσια έχουν ως ύψιστη μέριμνα την απόλυτη προστασία των ασθενών χρησιμοποιώντας εργαλεία που υπόκεινται στα τελευταία στάνταρ αποστείρωσης καθώς και εξελιγμένα βιοϋλικά για καλύτερη απόδοση και αντοχή. Ο ευχάριστος χώρος αναμονής, το φιλικό προσωπικό υποδοχής και η πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες δημιουργούν ένα άνετο και ήρεμο περιβάλλον για τον ασθενή.

Στόχος του Κέντρου είναι η ανώδυνη οδοντιατρική θεραπεία, τα άριστα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα και η γρήγορη εξυπηρέτηση σε ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης οδοντιατρικής, η οποία βασιζεται στην άμεση, ειλικρινή επαφή με τον ασθενή μας.

Οι χειρουργοί οδοντίατροί μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Eσείς μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας και στο contact@vrilissianews.gr

Κατερίνα Μαριδάκη

42212_th

Η χειρουργός οδοντίατρος, MSc. Μαριδάκη Κατερίνα είναι αριστούχος της Οδοντιατρικής Σχολής, με μακρόχρονη εκπαίδευση σε διάφορους τομείς της οδοντιατρικής, τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και διαφόρων άλλων σχετικών εταιρειών και συλλόγων, ενώ είναι και ιδρυτικό μέλος της European Academy of Dento Maxillo Facial Radiology.

Από το 1988 μέχρι σήμερα ιδιωτεύει στον προσωπικό της επαγγελματικό χώρο (Σισμανογλείου 3, Βριλήσσια), ενώ την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην έδρα της Διαγνωστικής.

Άρθρα και έρευνες της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε πολύ γνωστές οδοντιατρικές επιθεωρήσεις.

Μαρίνος Κολιτσόπουλος

42213_th

Ο χειρουργός οδοντίατρος Μαρίνος Κολιτσόπουλος είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής και ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ασκεί το οδοντιατρικό επάγγελμα από το 1988 έως σήμερα, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε διάφορες σχετικές υπηρεσίες και οργανισμούς. Παράλληλα, «μετράει» πολλές ανακοινώσεις σε πανελλήνια οδοντιατρικά συνέδρια και έχει πληθώρα συμμετοχών σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος, ο Μαρίνος Κολιτσόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος και ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντιατρικών Laser.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.