News Ticker

Βριλήσσια: Εθελοντική αιμοδοσία στις 31/1

Ο Σύλλογος Εθελοντών  Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ”
  • Τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Βριλησσός
  • Τον Σύνδεσμο Αρκάδων Βριλησσίων 
  • Την Ενωση Κρητών Βριλησσίων

 

 • Τον Σύλλογο Μεσσηνίων “Η ΕΛΑΙΑ”

 

 • Tο 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων
 • Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “So Easy”
 • Την Κοινωνία των Πολιτών και
 • Το Karkinaki.gr

 

Σας προσκαλούν:

74η Εθελοντική Αιμοδοσία

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ώρα 17:00-20:00

στο 1ο Δημοτικό Βριλησσίων (Φλωρίνης και Κύπρου)

Με αυτή την αφορμή, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΑ Σισμανόγλειο – Αμ. Φλεμινγκ και το Εθνικό Κεντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) καθώς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων για την αμέριστη υποστήριξη και φιλοξενία του.
Όσοι δεν μπορέσουν να δώσουν αίμα την ημέρα αυτή και επιθυμούν να δώσουν, μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Αιμοδοσίας οποιουδήποτε Νοσοκομείου, καθημερινά ή και Σαββατοκύριακο και να δηλώσουν ότι θέλουν να συνεισφέρουν για την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ  (ΚΩΔΙΚΟΣ: 12270) και τον ΟΚΠΑ (ΚΩΔΙΚΟΣ: 14146)

Με τη γενναιοδωρία τους οι φίλοι και τα μέλη μας διαδραματίζουν ένα ζωτικό κοινωνικό ρόλο και βοηθούν έτσι να επιτύχει την  αποστολή του ο Σύλλογος για συλλογή ασφαλούς και επαρκούς αίματος που στη συνέχεια δωρίζεται σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Γίνετε κι εσείς ο άγνωστος και ανώνυμος ήρωας που θα σώσει 3 ανθρώπους με το αίμα της καρδιάς του,

νιώστε την αγάπη μέσα σας καθώς κάνετε αυτή την μεγάλη πράξη αγάπης.

Θέλουμε “παίχτες” από όλες τις ομάδες αίματος,  κανένας δεν περισσεύει, είναι μόνο 10 λεπτά όλη η διαδικασία…..

10 λεπτά που όμως για έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να του σώσουν τη ΖΩΗ !!!

Διώξτε κάθε φόβο που έχετε περί αιμοδοσίας και μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για ό,τι απορία έχετε. Κανένας δεν γεννήθηκε αιμοδότης όλοι μέσα μας το βρήκαμε την ΑΓΑΠΗ για τον συνάνθρωπό μας.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ

Ο Σύλλογος ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ είναι ένας σύλλογος με έδρα τα Βριλήσσια που συστάθηκε τον Ιανουάριο 2015. Δραστηριοποιείται στο πολιτιστικό, εξωραϊστικό, περιβαλλοντικό, φιλανθρωπικό, & εθελοντικό, έργο. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία, κυρίως γονέων, που επιδιώκουν τη καλυτέρευση της ζωής τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών, που αποτελούν και το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Παραδοσιακοί χοροί, θεατρικό παιχνίδι, μαθήματα ξένων γλωσσών για μικρούς και μεγάλους, θεατρικές παραστάσεις είναι μερικές από αυτές.

Θεμελιώδης αρχή του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των μελών στη ανάπτυξη και  διατήρηση σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης.

Λίγα λόγια για το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων

Το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων,έχει μια ζωντανή παρουσία 56 ετών στα Βριλήσσια. Ιδρύθηκε το 1960 και από τότε μέχρι και σήμερα έχει συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στα δρώμενα της πόλης μας, προσφέροντας στα παιδιά και στην τοπική κοινωνία με τις δράσεις του, πρωτοπορώντας πολλές φορές με τις ιδέες και τις δραστηριότητες του.  Δράσεις περιπέτειας (μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές, πολυήμερες κατασκηνώσεις, μεγάλα παιχνίδια, κατασκευές), δράσεις προσφοράς, δράσεις συνεργασίας με άλλους φορείς της πόλης μας αλλά και άλλων περιοχών, κλπ.

Από την ίδρυση του το Σύστημα και στα τρία τμήματά του (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων και Κοινότητα Ανιχνευτών), που είναι περίπου και οι ηλιακές ομάδες των σχολείων, φιλοξένησε πλήθος παιδιών της πόλης μας, αλλά και στελεχών, που όλοι μαζί, μια μεγάλη παρέα, έζησαν, ζουν και θα ζουν, μέσα από το Προσκοπικό παιχνίδι, όμορφες στιγμές, αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες και κάνοντας γερές φιλίες.

Λίγα λόγια για τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Βριλησσός
Ο Βριλησσός ιδρύεται τον Ιανουάριο του 2001 στα Βριλήσσια από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για την φύση και τις δραστηριότητες σε αυτήν. Στην αρχή δραστηριοποιείται σαν κίνηση πολιτών και λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα. Η δραστηριότητα του είναι από την αρχή αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς των ανθρώπων που την απαρτίζουν και έχει μεγάλη απήχηση.
Έχει την έδρα του στα Βριλήσσια, στους πρόποδες της Πεντέλης από την οποία παίρνει και το όνομα του (Βριλησσός κατά Θουκυδίδη).
Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει απο την αρχή ποικιλία διαδρομών, ως προς το επίπεδο δυσκολίας και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο έμπειρους πεζοπόρους και ορειβάτες.
Σκοποί του συλλόγου είναι γνωριμία με την ελληνική φύση – η εξοικείωση με τα αθλήματα της υπαίθρου – η ανάπτυξη φυσιολατρικού πνεύματος – η αναζήτηση πολιτιστικών διαδρομών.

Λίγα λόγια για την Ενωση Κρητών Βριλησσίων

Η Ένωση Κρητών Βριλησσίων  ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό την διάδοση της κρητικής παράδοσης μέσα από την διερεύνηση της ιστορίας της και την  εκμάθηση των χορών και των παραδοσιακών οργάνων της Κρήτης.

Από το 1993 η Ένωση Κρητών Βριλησσίων με την βοήθεια και την αμέριστη προσφορά των μελών της κατάφερε να αποκτήσει ιδιόκτητο κτήριo. Έκτοτε μέσα από μία πληθώρα εκδηλώσεων έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δράση και συνεχίζει μέχρι σήμερα να έλκει το ενδιαφέρον του κόσμου και κυρίως των νέων. Το 2007 συστάθηκε η χορευτική ομάδα ΚΡΗΤΑΕΤΟΙ με σκοπό την περαιτέρω προβολή του έργου του Συλλόγου.

Σήμερα στην Ένωση Κρητών Βριλησσίων γίνεται εκμάθηση κρητικών χορών, λύρας, λαούτου και ριζίτικου τραγουδιού από καταξιωμένους δασκάλους με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της κρητικής παράδοσης.
Λίγα λόγια για το Σύλλογο Μεσσηνίων “Η ΕΛΑΙΑ”

Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Βριλησσίων ‘ Η ΕΛΑΙΑ’, είναι ένας πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2006 με έδρα του τα Βριλήσσια. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενεργός παρέμβασή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας , η αξιοποίηση και διάσωση των ζωντανών στοιχείων της τοπικής μας παράδοσης και του λαικού μας πολιτισμού.

Κοινή βάση όλων των προσπαθειών του Συλλόγου είναι η ανάδειξη της Πνευματικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς μας, γι΄αυτό και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εντάσσει εκδηλώσεις ιστορικού, πολιτισμικού, περιβαλλοντικού,ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, θεωρώντας την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, τη συνεργασία και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ,έννοιες ιστορικά συνδεδεμένες με την τοπική παράδοση. Έννοιες που συνιστούν τυπικό παράδειγμα ενσωμάτωσης της τοπικότητας στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Λίγα Λόγια για τον Σύνδεσμο Αρκάδων Βριλησσίων

O Σύνδεσμος Αρκάδων Βριλησσίων ιδρύθηκε το 1996 από Αρκάδες κατοίκους των Βριλησσίων, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της αρκαδικής κοινότητας της πόλης μας, την προαγωγή του αρκαδικού πνεύματος, την διαρκή προώθηση και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εν γένει, καθώς επίσης και την ενίσχυση του ηθικού και πατριωτικού φρονήματος. Τα τελευταία χρόνια, έντονη είναι η παρουσία του Συνδέσμου και στο κοινωνικό πεδίο, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε  δράσεις  κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού οι οποίες άλλωστε είναι απόλυτα συνυφασμένες με την παράδοση της ιδιαίτερής μας πατρίδας.

Λίγα Λόγια για την Κοινωνία των Πολιτών 

Η Κοινωνία των Πολιτών είναι ένας σύλλογος  Πολιτιστικής  Έκφρασης  και Κοινωνικού Διαλόγου που σκοπό έχει να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός υγιούς προβληματισμού για ποιότητα ζωής μέσα από ποικίλες δράσεις πολιτισμού καθώς και την οικοδόμηση της αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα. Επιδιώκει τον διαρκή ουσιαστικό διάλογο για την από κοινού αντιμετώπιση πολιτιστικών, τοπικών αλλά και κοινωνικών προβλημάτων, αναπτύσσει και συμμετέχει στην αλληλέγγυα δράση σε όλους τους τομείς, και διοργανώνει πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Λίγα Λόγια για το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, τακτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) και της European Cancer Patient Coalition – ECPC (http://ecpc.org/).  Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος. Είναι κάθε παιδί ή έφηβος που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα. Είναι ο τρόπος τα παιδιά αυτά και εμείς, οι οικογένειες τους, να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

Στόχοι του είναι:

 • Η στήριξη του επιστημονικού-ερευνητικού έργου της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συγκεντρώνοντας πόρους για στήριξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.
 • Ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδαςwww.karkinaki.gr, της πρώτης και μόνης έως σήμερα «πύλης» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
 • Διεκδίκηση της εκπροσώπησης των οικογενειών παιδιών και εφήβων με καρκίνο σε διεθνείς οργανώσεις.