News Ticker

Κ. Ιωαννίδης: Παρανομίες στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Βριλησσίων

Παράνομη χαρακτηρίζει ο Κώστας Ιωαννίδης την απόφαση του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων, με την οποία όπως αναφέρει ο τέως δήμαρχος, πραγματοποιείται απευθείας ανάθεση πολλών δεκάδεων χιλιάδεων ευρώ σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κώστα Ιωαννίδη, η οποία μας απεστάλη και την δημοσιεύουμε:

Το θέμα ανέδειξε ο κ. Γιάννης Τσούτσιας στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας. Στο σχετικό του άρθρο όμως αναπτύσσεται μόνο η πλευρά της αυθαιρεσίας και των εν κρυπτώ τακτικισμών της διοίκησης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Όμως το πράγμα είναι πολύ σοβαρότερο: Ενώ το θέμα ήταν διαφορετικό στην ημερήσια διάταξη, έτσι ώστε να παραπλανά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, στην συζήτηση του θέματος ήλθε κατά τρόπο παράνομο διαφορετική εισήγηση, η οποία μάλιστα επικύρωνε απόφαση για απευθείας ανάθεση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ΜΚΟ
Έτσι παραβιάστηκε και ο τύπος και η ουσία αλλά και ο Νόμος αφού ΠΑΡΑΝΟΜΑ: 1)  άλλο περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη και άλλη απόφαση λήφθηκε, 2) δεν προηγήθηκε ψήφιση πίστωσης από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για την παραπάνω δαπάνη και 3) δεν δόθηκε στα μέλη του ΔΣ αντίγραφο της σύμβασης ώστε να γνωρίζουν το περιεχόμενό της.
Καλείται η Διοίκηση του Οργανισμού να μην εφαρμόσει την παραπάνω ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση, αλλά να επαναφέρει, εάν επιμένει, το σχετικό θέμα στο ΔΣ με πλήρη τήρηση της διαδικασίας, σε νέα συνεδρίαση.
Είναι πάντως περίεργο, που ο πολιτιστικός και αθλητικός Οργανισμός του Δήμου στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, φαίνεται να ακολουθεί την ορθή διαδικασία για την ψήφιση αντίστοιχου θέματος, ενώ και αυτός αυθαιρέτησε στην περίπτωση του Εργαστηρίου Κινηματογράφου.
Πράγματι τι να πρωτοπρολάβει κανείς με τα τόσα “μαγαζάκια” που λειτουργούν στον Δήμο;

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.