News Ticker

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Ορέστης Ηλίας - δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων της παράταξης"ΔΡΑΣΗ"

*Το άρθρο υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δράση για μια άλλη πόλη» Ορέστης Ηλίας καλώντας αρχικά τον κόσμο στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (20/04) στη Νίκαια (Γρ.Λαμπράκη και Χρ.Σμύρνης-Γήπεδο Προοδευτικής) και στην πορεία στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

Ισλαμοφοβία

Η επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo έγινε η αφορμή για να ξετυλιχτεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η εκστρατεία της ισλαμοφοβίας που έχουν εξαπολύσει οι άρχουσες τάξεις. Είναι μια εκστρατεία συστηματική, επίμονη και βρόμικη.

Στις 11 Γενάρη, 56 αρχηγοί κρατών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γάλλου προέδρου Ολάντ να συμμετέχουν στη πορεία που έγινε στη μνήμη των θυμάτων: και μόνο το γεγονός ότι δίπλα του βρέθηκε ο Νιετανιάχου, με το αίμα της Γάζας ακόμα φρέσκο στα χέρια του, δείχνει το μέγεθος του θράσους και της υποκρισίας. Το σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου στο Έθνος «je suis charlatan» (Είμαστε όλοι τσαρλατάνοι) αποτυπώνει πολύ πετυχημένα τι σκέφτηκε πολύς κόσμος βλέποντας όλον αυτόν τον θίασο δολοφόνων και υποκριτών.

Οι ιμπεριαλιστές που έχουν αιματοκυλήσει τη Μέση Ανατολή τη δεκαετία που πέρασε, έχουν ξεκινήσει ένα νέο πόλεμο για να επανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής. Είναι η απάντησή τους στην τρομάρα που τους έδωσαν οι Αραβικές Επαναστάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθούν να καλυφθούν κάτω από τις σημαίες της ελευθερίας του λόγου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που παράγουν είναι το δηλητήριο της σύγχρονης μορφής του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας.

Για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, όταν η συζήτηση έρχεται στη Μέση Ανατολή τα εγκλήματα του πολέμου υποβαθμίζονται ή εξαφανίζονται μπροστά στην αντιδραστική απειλή του «ισλαμισμού» γενικά ή του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ISIS). Χρειάζεται μια αίσθηση των αναλογιών. Ο Μπους παλιότερα ή ο Ομπάμα σήμερα διαχειρίζονται την ισχυρότερη πολεμική μηχανή του πλανήτη. Το ίδιο ισχύει για τον γαλλικό ιμπεριαλισμό. Ακόμα και το κράτος του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού διαθέτει καταστροφική ισχύ πολλές φορές μεγαλύτερη από εκείνη της πιο δολοφονικής ομάδας τζιχαντιστών.

Δηλαδή ο αμερικάνικος και γαλλικός ιμπεριαλισμός ήταν αυτός που δημιούργησε τις συνθήκες για να εμφανιστεί το «τέρας» το οποίο πασχίζει να αντιμετωπίσει σήμερα.

Οι ρατσιστικές κραυγές δεν θα περάσουν

Πλησιάζουμε στη μέρα που ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ακροδεξιά αντιπολίτευση του Σαμαρά να κάνει ότι μπορεί για να οικειοποιηθεί τη ρατσιστική ατζέντα των νεοναζί. Δεν περνάει μέρα, ούτε καν τις μέρες του Πάσχα, που να μην επαναλαμβάνεται η κινδυνολογία για «τα κύματα των λαθρομεταναστών που απειλούν την ασφάλεια των πολιτών».

Ενώ οι φλόγες του πολέμου φουντώνουν ξανά στη Μέση Ανατολή, με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη και τη νέα έξαρση των συγκρούσεων στη Συρία, προκαλώντας κύματα προσφύγων, η ΝΔ το μόνο που βλέπει είναι άλλη μια ευκαιρία για εκστρατεία «νόμου και τάξης», για να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθήσει να κερδίσει οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Οι ακροδεξιές κραυγές που απαιτούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να γίνει συνεχιστής της δικής τους πολιτικής δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν κανέναν.

 Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοίξτε τα κλειστά εργοστάσια

Είναι καιρός η κυβέρνηση να γυρίσει την πλάτη στις ρατσιστικές υστερικές κραυγές και να ακούσει τη φωνή του κινήματος και των μεταναστών που διεκδικούν δικαιώματα και ελευθερίες.

Αυτές τις μέρες που οι πρόσφυγες από την Συρία και την Αφρική φτάνουν στην Ελλάδα, κατατρεγμένοι από πολέμους και μόλις ξεφεύγοντας από το θάνατο, η λύση είναι η ανθρώπινη υποδοχή και όχι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το μέγεθος της ρατσιστικής επιχείρησης των στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες χωρίς χαρτιά που απλώνονται σαν μανιτάρια σε όλη την Ευρώπη έχουν ιστορικό ανάλογο το άνοιγμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί στη Γερμανία και τις κατεχόμενες χώρες πριν από μισό αιώνα. Μόνο που θύματα αυτής της βαρβαρότητας σήμερα είναι κατά 90% μουσουλμάνοι μετανάστες. Μια επικίνδυνη ρατσιστική πολιτική που πάει χέρι χέρι με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τον νέο «άξονα Ελλάδας – Κύπρου –  Ισραήλ».

Τολμηρά, τώρα είναι η ώρα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Οι μουσουλμάνοι πρέπει  να έχουν τα τζαμιά τους όπως όλοι οι άλλοι θρησκευόμενοι έχουν τους ναούς και τις συναγωγές τους, χωρίς απαγορεύσεις. Η κυβέρνηση της αριστεράς δεν πρέπει  να ακολουθήσει την υποκριτική εκστρατεία ισλαμοφοβίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που εξοργίζονται δίκαια με τους εκβιασμούς, των «θεσμών» της ΕΕ και των Τραπεζιτών έχουν κάθε λόγο να ζητάνε να σπάσουν και η λιτότητα και ο ρατσισμός.

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

Για την Αριστερά, η απόκτηση του δικαιώματος στην ιθαγένεια (δηλαδή της υπηκοότητας) δεν κρίνεται με «εθνικούς όρους», δηλαδή πόσο «μετέχουν της ελληνικής παιδείας» ή αν θα επιλέξουν να μείνουν στην Ελλάδα. (Αλήθεια, με την «λογική» της υπουργού Μετανάστευσης μήπως θα έπρεπε να κόβεται η ιθαγένεια και στα παιδιά των ντόπιων που εγκαταλείπουν τη χώρα για να πάνε να ζήσουν μετανάστες στο εξωτερικό;)

Κρίνεται με βάση την απόκτηση του δικαιώματος όλων των παιδιών μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή την χώρα να έχουν ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τα παιδιά των ντόπιων που μεγαλώνουν μαζί τους και δίπλα τους.

Ο νέος μεταναστευτικός κώδικας που ψηφίστηκε το 2014 έφερε τα παιδιά δεύτερης γενιάς πίσω στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος» προβλέποντας δύο διαδοχικές πεντάχρονες άδειες παραμονής, και υποκριτικά δίνοντάς τους τη «δυνατότητα» να αιτηθούν δικαίωμα στην ιθαγένεια στα 18 τους χρόνια. Πρακτικά για ένα παιδί δεύτερης γενιάς που γεννήθηκε πχ. το 1999 στην Ελλάδα, σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2017 για να κάνει αίτηση και μετά να περιμένει μέχρι το 2027…

Νομιμοποίηση τώρα

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, οι μετανάστες, κυρίως από την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες, περνάνε κατά χιλιάδες τα σύνορα και καταφτάνουν με κάθε τρόπο σε πόλεις και χωριά. Μαζικά ο κόσμος δείχνει την αλληλεγγύη του προσφέροντας στέγη, τροφή, ρούχα.

Το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή όλους τους μετανάστες σαν «παράνομους». Ο νόμος 1975/91 που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισάγει στην ελληνική γλώσσα τον όρο «λάθρο»-μετανάστης. Εργοδότες, μαφιόζοι, νταβατζήδες και Αστυνομία στήνουν τρελό πάρτι στις πλάτες των «παρανόμων» μεταναστών. Όσοι τολμάνε να καταγγείλουν, απελαύνονται.

Μετά από σκληρό αγώνα πολλών χρόνων των αντιρατσιστικών οργανώσεων, των κοινοτήτων των μεταναστών που αρχίζουν να οργανώνονται, το 1997 ξεκινάει η πρώτη καταγραφή και νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα.

Η πολύχρονη παρουσία τους δεν σήμανε την «καταστροφή της χώρας», όπως και τότε ούρλιαζαν οι ρατσιστές, αλλά την παραγωγή τεράστιου πλούτου – που δυστυχώς μεγάλο μέρος του τσέπωσε η άρχουσα τάξη «αυτής της χώρας».

Διαλύστε την Frontex

Περίπου 500 μετανάστες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2015, δέκα φορές περισσότεροι από ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2014 σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

Συγκεκριμένα 486 μετανάστες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς, σε σχέση με 46 τους πρώτους τρεις μήνες του 2014. Ο αριθμός γίνεται ακόμα πιο τρομακτικός αν προσμετρήσει κανείς ότι το 2014 ήταν χρονιά ρεκόρ για τους πνιγμούς που έφτασαν τους 3.419.

Η μόνη απάντηση σε αυτό το συνεχές έγκλημα και αντί της πρόσκαιρης φιλανθρωπίας είναι η κατάργηση της Frontex, σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ανθρώπινοι και φιλόξενοι χώροι υποδοχής με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για την υγεία των μεταναστών αντί να στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους όπως γήπεδα και αποθήκες, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες με πλήρη δυνατότητα να κατευθυνθούν στη χώρα επιλογής τους. Να ανοίξουν τα σύνορα και να σταματήσουν οι δολοφονίες στα κλειστά σύνορα της ρατσιστικής Ευρώπης Φρούριο.

Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει τη Δευτέρα 20/4 και πρέπει να προχωρήσει χωρίς καμιά αναβολή. Να μεταφερθεί από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού και να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των συγγενών και φίλων των θυμάτων στο ακροατήριο. Να γίνει δίκη και καταδίκη των αυτουργών που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τις δολοφονίες, αλλά και αποκάλυψη των μηχανισμών που τους πρόσφεραν προστασία και χρηματοδότηση. Οι Μιχαλολιάκοι να πάνε στις φυλακές και οι Μπαλτάκοι και οι εφοπλιστές που τους βοήθησαν να τους ακολουθήσουν.

Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από αυτούς τους στόχους, ή, ακόμη χειρότερα, να προσφέρει στους Χρυσαυγίτες διευκολύνσεις ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Οι νεοναζιστικοί θύλακες δεν θα «αυτοδιαλυθούν» όπως ελπίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να τους διαλύσουμε!

Η θέση όλων είναι στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα που ξεκινάει η δίκη, στη διασταύρωση Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) στις 8πμ εκεί που μας καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, η Δήμοι της περιοχής, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΕΝΕΝ και όλα τα συνδικάτα, οι κοινότητες των μεταναστών, οι φοιτητικοί σύλλογοι. Με την πιο πλατιά ενότητα όλου του κόσμου μπορούμε να τσακίσουμε τον φασισμό και τον ρατσισμό!

Ορέστης Ηλίας

Δημοτικός Σύμβουλος ΒΡ, με την Δράση για μια άλλη πόλη.

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.