News Ticker

17 αστυνομικοί για τη φύλαξη υπουργών… του εξωτερικού!

Δύο πρώην υπουργοί που εδρεύουν μόνιμα στην αλλοδαπή απασχολούν συνολικά 17 αστυνομικούς και πέντε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τη φύλαξή τους όταν έρχονται… Ελλάδα.

Η διαταγή που βγήκε στις 20 Νοεμβρίου 2015 δίνει την δυνατότητα στους «αόρατους» αστυνομικούς να είναι… φαντάσματα για τις υπηρεσίες τους. Παρόλα αυτά η νέα πολιτική ηγεσία περιόρισε στους μισούς, τους αστυνομικούς που ήταν στη φύλαξη, πρώην υπουργών και βουλευτών. Συνολικά από τους 196 αστυνομικούς, έμειναν οι 105.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό δημοφιλούς πρώην υπουργού, ο οποίος παρότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσιάζει τις περισσότερες ημέρες του χρόνου στο εξωτερικό έχει προσωπική ασφάλεια στην Αθήνα που αποτελείται από πέντε αστυνομικούς και ένα υπηρεσιακό δίκυκλο. Και αυτό παρά τις παλιότερες δηλώσεις του ότι δεν επιθυμεί φρουρά.

Με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να κυκλοφορεί και ένας πρώην υπουργός με… δουλειές εκτός Ελλάδος, ο οποίος διαθέτει τέσσερις συνοδούς ενστόλους. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι τα συνοδευτικά απαγορεύεται βάσει Προεδρικού Διατάγματος να χρησιμοποιούνται από τους vip ως μέσα μετακίνησης για να γλιτώνουν τα καύσιμα. Ο ρόλος τους είναι να βρίσκονται πίσω από το αυτοκίνητο του στόχου. Μία άλλη περίπτωση προσώπου που φυλάσσεται στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε άλλη χώρα είναι αυτή γνωστού τραπεζίτη, ο οποίος έχει δύο αστυνομικούς.

Τα τηλέφωνα προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα το προηγούμενο διάστημα έπεφταν βροχή από «αδικημένους» πολιτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Τόσκας είχε κάνει έκκληση στους συναδέλφους του να μην του τηλεφωνούν για τέτοια ζητήματα, καθώς θέλει να βάλει μία τάξη στις στρατιές των vip σε μία περίοδο που τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν κυριολεκτικά αδειάσει.

Πηγή: thetoc.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.