News Ticker

Aθώος δηλώνει ο Κουβανός που συνελήφθη στο Κορωπί και κατηγορείται για την κλοπή 71 έργων τέχνης από το μουσείο της Αβάνας

«36χρονος διώκεται εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων στην Κούβα», δηλώνει ο συνήγορος του Απόστολος Σπηλιώτης  στο Vrilissianes. O συλληφθείς απορρίπτει κάθε σύνδεσή του με τη ληστεία στο μουσείο της Αβάνας.

«Ο πελάτης μου καμία σχέση εχει με τις κατηγορίες. Έφτασε στη χώρα νομιμότατα 7 μήνες μετά τη ληστεία με κανονικά ταξιδιωτικά εγγραφα που του χορηγήθηκαν απο το κράτος της Κουβας. Από την πρωτη στιγμή που έφτασε στην χώρα μας, όπου διαμένουν οι συγγενείς του απο 15 ετίας η διεύθυνση του ήταν γνωστή στις αρχές, αφού διέμενε μαζί τους και είχε δηλωθεί. Εργαζοταν νόμιμα στη χώρα μας, ούτε κρυβόταν ούτε άλλο όνομα χρησιμοποιούσε.

Από την χώρα του έφυγε λόγω πολιτικών φρονημάτων. Οσον αφορά το γεγονός της ληστείας απο μόνη της η περιγραφή αποκαλύπτει το σαθρό της κατηγορίας. Απο τη μία έγινε  ληστεια στο Μουσειο και απο την άλλη η ληστεια αποκαλύφθηκε από ένα τυχαίο γεγονός και το τηλεφώνημα ενος ιδιωτικού συλλέκτη! Όπως δηλώνει ο πελάτης μου σκοπός είναι να επιστρέψει στην Κούβα με κάθε τροπο ακομα και με τη δήθεν εμπλοκή του στη ληστεια. Οι ελληνικες Δικαστικές αρχές έχουν κινήσει τις διαδικασίες ,οπως προβλέπει ο Κ.Ποιν.Δικ.

Περιμενουμε να στείλουν τη Δικογραφία και τα λοιπά εγγραφα απο την Κούβα και να διαπιστώσουμε αν υπάρχει πράγματι κατι ουσιαστικό σε βαρος του πελάτη μου.

Σε ότι αφορά τον γαμπρό του συλληφθέντος, το όπλο που βρέθηκε στη κατοχή του και οι σφαίρες ηταν όπλο και σφαίρες κρότου ουδέποτε εχει χρησιμοποιηθεί οπως αποδείχτηκε και βρισκόταν στο σπίτι απλα για εκφοβισμό αν έμπαινε κανείς στο σπίτι ,που βρισκεται απομακρυσμένο».

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.