News Ticker

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία! – Πάνω από 600 συμβάντα στην Αττική!

Τραγικές συνέπειες φαίνεται πως είχε η σημερινή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, καθώς μέχρι στιγμής καταγράφονται δύο νεκροί πολίτες, σε Μενίδι και Πετρούπολη.

Δύο νεκροί

Ένας άντρας ηλικίας 40 ετών ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του, σε πλημμυρισμένο δρόμο στο Μενίδι. Η 70χρονη μητέρα του, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι, ενώ όπως αναφέρει η πυροσβεστική ο δρόμος ήταν πλημμυρισμένος. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο άντρας παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του και όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, ήδη νεκρός. Η μητέρα του, ηλικίας 70 ετών, διακομίσθη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Νωρίτερα στην Πετρούπολη, μια γυναίκα 70 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο έξω από σχολείο. Στη συνέχεια, την άτυχη γυναίκα χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο και την τραυμάτισε σοβαρά. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό.

 

Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

Το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρυσι. Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε εις μάτην. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.

Πάνω από 600 συμβάντα!

Όπως μας ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, πάνω από 600 συμβάντα έχουν σημειωθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής στα οποία και παρενέβησαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.