News Ticker

Εξαρθρώθηκαν 3 κυκλώματα «νονών της νύχτας» στην Αττική!

Εξαρθρώθηκαν 3 κυκλώματα «νονών της νύχτας» στην Αττική από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής!

Τα μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εκβίαζαν συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (2-12-2015), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για δεκαοκτώ (18) ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 46 ετών και τρείς (3) υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών.

Επιπλέον, αναζητούνται πενήντα πέντε (55) άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα είκοσι δύο (22), που πρόκειται για δεκαπέντε (15) ημεδαπούς ηλικίας από 22 έως 60 ετών, τρείς (3) ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών.

Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και τρεις (3) αστυνομικοί, ο ένας ως βασικό και οι άλλοι δύο ως περιφερειακά μέλη των οργανώσεων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, ενώ από τη συνδυαστική ανάλυσή τους αποκαλύφθηκε η δράση τριών οργανώσεων, εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών τους, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι (αρχηγοί, αρχηγικά μέλη, εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, εισπράκτορες κτλ) και οι μεταξύ τους λειτουργικές διασυνδέσεις και διακριβώθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους (modus – operandi).

Ο σκοπός των οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούντο τουλάχιστον από το έτος 2014, ήταν να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απειλώντας τόσο τους ίδιους όσο και τις επιχειρήσεις τους και να απαιτούν διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας» στα καταστήματά τους.

Επίσης ορισμένα από τα μέλη προέβαιναν σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Από τις παράνομες αυτές δραστηριότητες, αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ανωτέρω οργανώσεις συνεργάζονταν μεταξύ τους, μοίραζαν τις περιοχές δραστηριοποίησης και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία, ενώ είχαν μέλη τα οποία ενεργούσαν από κοινού κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και την είσπραξη της «προστασίας».

Οι κακουργηματικές πράξεις που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι των οποίων δεν είχαν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, διακρίνονταν από αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα, ενώ όλα τα μέλη είναι σεσημασμένα για ομοειδείς πράξεις (εκβιάσεις, ναρκωτικά, όπλα κτλ).

Επιπλέον, πρόκειται για ιδιαίτερα βίαια άτομα, που δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άτομα και να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με τη χρήση αντικειμένων (σιδερογροθιές), ακόμα και για ασήμαντους λόγους.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί ότι παρείχαν προστασία, σε τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) καταστήματα σε όλη την Αττική.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 • Το χρηματικό ποσό των -22.550- Ευρώ
 • Πέντε (5) αυτοκίνητα
 • Δυο (2) μοτοσικλέτες
 • Ένα (1) πιστόλι
 • Ένα (1) πιστόλι κρότου
 • Εκατόν σαράντα (140) φυσίγγια
 • Μια (1) γεμιστήρα πιστολιού
 • Τέσσερις (4) σιδερογροθιές
 • Μια (1) πτυσσόμενη ράβδος
 • Δυο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα
 • Ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες
 • Τρία (3) μαχαίρια
 • Μικροποσότητα κάνναβης
 • Τριάντα (39) αναβολικά δισκία
 • Πέντε (5) συσκευές ασύρματης επικοινωνίας
 • Σαράντα εννέα (49) συσκευές κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

kıbrıs reklam ajansı antalya reklam ajansı izmir reklam ajansı ankara reklam ajansı kocaeli reklam ajansı izmit reklam ajansı istanbul reklam ajansı dijital reklam ajansı google reklam ajansı en iyi reklam ajansı