News Ticker

Οι ακατάλληλες παραλίες της Αττικής!

paralies_attikis

55 παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στο λεκανοπέδιο της Αττικής βάσει των ελέγχων που πραγματοποίησε για μια ακόμη χρονιά το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών)

Από το σύνολο των 151 παραλιών της Αττικής και των γύρω περιοχών συνολικά 96 παραλίες κρίθηκαν κατάλληλες για να κάνετε το μπάνιο σας.

Το ΠΑΚΟΕ  προχώρησε για 36η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει.

Οι μετρήσεις έγιναν από τις 2 έως και τις 25 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί ο παράγοντας της «τυχαιότητας».

Στους παρακάτω πίνακες, που αφορούν στις ακτές της Αττικής, του Ευβοϊκού και του Κορινθιακού, δεν φαίνεται απλώς η καταλληλότητα ή μη της κάθε ακτής, αλλά και ο βαθμός της όποιας καθαρότητας, καθώς παρατίθενται αναλυτικά και οι τιμές για τα κολοβακτηρίδια και τον εντερόκοκκο ανά όγκο νερού.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων το ΠΑΚΟΕ κάνει την κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).

Τα αποτελέσματα

pinakas1_6pinakas2_7pinakas3_3pinakas5_0pinakas8pinakas9_0pinakas10_0pinakas11_0pinakas12_0pinakas13_0pinakas14pinakas15pinakas16

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.