News Ticker

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 35 χιλιάδες παιδιά σε κατασκηνώσεις

Στην επιδότηση 35.000 παιδιών, ανέργων και χαμηλόμισθων οικογενειών, για τη διαμονή τους σε παιδικές κατασκηνώσεις προχωράει ΟΑΕΔ μέσω του προγράμματος «Παιδικές Κατασκηνώσεις».

Ο ΟΑΕΔ θα διαθέσει, από τον Ιούνιο, επιταγές – voucher ημερήσιας αξίας 28 ευρώ (ή 52 ευρώ για παιδιά με αναπηρία πάνω από 50%) σε 35.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, η συνολική δαπάνη του προγράμματος που θα “ανοίξει” στις 15 Ιουνίου, είναι 17,5 εκατ. ευρώ και προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν οι χαμηλόμισθοι και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Αποκλείονται όσοι είχαν το 2014 πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή άνω των 22.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) μετά τη δημόσια πρόσκληση την οποία θα απευθύνει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Δείτε ολόκληρη την υπουργική απόφαση ΕΔΩ.

Ποιοι είναι δικαιούχοι
«Δικαιούχοι» του προγράμματος του ΟΑΕΔ ορίζονται οι έχοντες τέκνα που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2015.
α) ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
β) ασφαλισμένες/εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας
γ) ασφαλισμένοι/άνεργοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών.
δ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον (4) μηνών.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.