News Ticker

Απίθανη απόφαση του υπουργείου Παιδείας!

Μετά από ένα μήνα καθυστέρηση και μετά από κινητοποιήσεις, καταγγελίες και κάθε είδους διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών σωματείων, σχετικά με την παράλογη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που δεν επέτρεπε φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά, την εγγραφή των μαθητών με ανεπαρκή φοίτηση της περσινής Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ, στη φετινή Γ΄ΕΠΑΛ, δόθηκε επιτέλους η λύση, αλλά τι λύση!

Ενώ μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανάμεναν να επιτραπεί η εγγραφή στη φετινή Γ’ τάξη μετά από αντιστοίχηση των νέων και παλιών τομέων και ειδικοτήτων (η διαφορά ήταν κυρίως την ονομασία), οι επαΐοντες σε θέματα ΤΕΕ του Υπ. Παιδείας θεσμοθέτησαν το εξής παράδοξο:

Οι μαθητές αυτοί αντί να επαναλάβουν την τάξη λόγω της ανεπαρκούς φοίτησης τους, «δύνανται να προσέρχονται σε ολική ή μερική, προφορική και γραπτή εξέταση τον Φεβρουάριο του 2016, Μάιο − Ιούνιο 2016, Σεπτέμβριο 2016».

Με άλλα λόγια οι μαθητές αυτοί που για διάφορους λόγους δεν παρακολούθησαν καθόλου ή ελάχιστα τα μαθήματα της Γ’ τάξης, αντί να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (που δεν παρακολούθησαν ποτέ) και μετά να εξετασθούν σε αυτά, τους δίνεται η «δυνατότητα» να τα εξεταστούν χωρίς να τα έχουν διδαχθεί!

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας είναι «η απαξίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλο της το μεγαλείο». Και όχι μόνο, γιατί είναι αδύνατον να «περάσουν» τα μαθήματα αυτά υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή, δεν θα πάρουν οι περισσότεροι πτυχίο και απολυτήριο ποτέ!

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.