News Ticker

“Let’s do it” στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων! (video+photo)

Το δικό τους μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν το πρωί της Κυριακής οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων.

Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών και των γονιών τους, οι μικροί Βριλησσιώτες φύτεψαν δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου τους, ενώ καθάρισαν το προαύλιο από κάθε λογής σκουπίδια.

Με καλή διάθεση και σύμμαχο τον καιρό, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στο πλαίσιο της εθελοντικής κίνησης “Let’s do it Greece”.

Πρώτες που πήραν το φτυάρι και έδωσαν το παράδειγμα ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου, Σοφία Μαραβέλια και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Λίλιαν Γούβαλη. Μαζί τους σκάλισαν και φύτεψαν γονείς και φίλοι των παιδιών, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου. Το χώμα και το αυτόματο πότισμα αγοράστηκαν με έξοδα του Συλλόγου, ενώ τα λουλούδια  από τους γονείς που συμμετείχαν στη δράση. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές έμαθαν από πρώτο χέρι την σημασία που έχουν η συνεργασία και ο εθελοντισμός, ειδικά στις μέρες μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Λίλιαν Γούβαλη

H υποδιευθύντρια του σχολείου, Σοφία Μαραβέλια

 

Δίπλα τους βρέθηκε και η πρώην καθηγήτρια τους και νυν αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Χατζάρα, που φόρεσε τα αθλητικά της και ήρθε να βάλει ένα χεράκι στην προσπάθεια των μαθητών. Πάντα πρωτοπόρος είχε κάνει και εκείνη προσπάθειες καλλωπισμού του σχολείου.

 

Σήμερα, τα παιδιά μέσω της δράσης έμαθαν να αγαπούν, να σέβονται και να φροντίζουν το χώρο που περνούν τις πιο πολλές ώρες της ημέρας, το σχολείο τους.  Φέτος, σκάλισαν και φύτεψαν λουλούδια ενώ πέρυσι που συμμετείχαν ξανά στο “Let’s do it Greece” είχαν ζωγραφίσει με grafitti κάποιους από τους τοίχους της εισόδου. Ο πρόεδρος του 15μελούς, Δημήτρης Λαμπρίδης και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Γούβαλης ευχαρίστησαν τους γονείς και τους συμμαθητές τους που ήρθαν να ομορφύνουν το σχολείο τους.

info: Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εθελοντικής κίνησης “Let’s do it Greece”.  Η εθελοντική δραση «Let’s do it Greece» αποτελεί την ελληνική εκδοχή του ”Let’s do it World” που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με τη συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.  Σκοπός του κινήματος είναι, μέσα σε μία ημέρα, χιλιάδες άνθρωποι που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2012 από μαθητές.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.