News Ticker

Η Νέα Ερυθραία σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς! (photo)

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται από αυτό το Σαββατοκύριακο η Νέα Ερυθραία!

Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν από το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Μικρασιατών όπου πραγματοποιείται διήμερο bazaar ενώ η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται μέσα από το πιο εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας, είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις χορευτικές τους ικανότητες υπό το μουσικό κάλεσμα της Angelika Dusk και όχι μόνο…

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων- δράσεων στην Νέα Ερυθραία μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

2 Comments on Η Νέα Ερυθραία σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς! (photo)

  1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Λάθος επιλογή χώρου από την διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς το συγκεκριμένο σημείο. έστησαν ένα κακόγουστο πανηγύρι προσβάλλοντας την μνήμη κάποιον ανθρώπων που θυσιάστηκαν. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να γίνει η εκδήλωση σε αυτό το σημείο που ουσιαστικά είναι σαν ένας <>. Προσβολή στην μνήμη των νεκρών να χορεύουν και να τραγουδαν επάνω στο μνήμα τους. Η Νέα Ερυθραία έχει τόσες άλλες πλατείες που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Το μνημείο συμβολίζει τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία προς τον τόπο μας, τον προσφυγικό διωγμό, όπου πρόσφυγες εγκαταλείπουν ομαδικά την πατρίδα από την καταστροφή της Σμύρνης, με τη φλεγόμενη πόλη και τα απεγνωσμένα πλήθη στην παραλία και το πείσμα που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή τους. Η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε η μεγαλύτερη τραγωδία της χώρας μας στον 20ο αιώνα. Από λανθασμένες εκτιμήσεις, επιλογές και χειρισμούς η Ελλάδα εγκατέλειψε τα ιερά χώματα, όπου άνθισε ένας μεγάλος πολιτισμός από τον 8ο αιώνα π.χ. μέχρι τον 20ο αιώνα. Τις αρπαγές και τις λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, την χρεοκοπία και καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας που περιλαμβάνονται μαρτυρικοί βασανισμοί αιχμαλώτων, βιασμοί και ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και τις ατέλειωτες πορείες αιχμαλώτων, στα περιώνυμα “τάγματα εργασίας”, με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ’αυτά, οι σφαγές, οι θηριωδίες μέχρι και οι εκτελέσεις επί των αποφάσεων των τουρκικών Δικαστηρίων της Ανεξαρτησίας δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως.Η πόλη αυτή η Νέα Ερυθραία, τους οφείλει πολλά. Αρκετά στοιχεία από εκείνα που μας κάνουν σήμερα υπερήφανους οφείλονται στους Μικρασιάτες. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους αγώνες των μικρασιατών για την Ελευθερία και την Δημοκρατία σε χαλεπούς καιρούς ούτε και τις θυσίες των πρωτοπόρων της εργατικής τάξης που έδωσαν την ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το μνημείο αυτό αποτελεί μια ελάχιστη συμβολική τιμή της πόλης μας για την προσφορά του ανώνυμου Μικρασιάτη. Μια τιμή προς τα παιδιά και τα εγγόνια τους που κρατούν ζωντανές τις μνήμες και τις υψηλές αξίες που κληρονόμησαν.

  2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Λάθος επιλογή χώρου από την διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς το συγκεκριμένο σημείο. έστησαν ένα κακόγουστο πανηγύρι προσβάλλοντας την μνήμη κάποιον ανθρώπων που θυσιάστηκαν. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να γίνει η εκδήλωση σε αυτό το σημείο που ουσιαστικά είναι σαν ένας ομαδικός τάφος. Προσβολή στην μνήμη των νεκρών να χορεύουν και να τραγουδαν επάνω στο μνήμα τους. Η Νέα Ερυθραία έχει τόσες άλλες πλατείες που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Το μνημείο συμβολίζει τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία προς τον τόπο μας, τον προσφυγικό διωγμό, όπου πρόσφυγες εγκαταλείπουν ομαδικά την πατρίδα από την καταστροφή της Σμύρνης, με τη φλεγόμενη πόλη και τα απεγνωσμένα πλήθη στην παραλία και το πείσμα που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή τους. Η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε η μεγαλύτερη τραγωδία της χώρας μας στον 20ο αιώνα. Από λανθασμένες εκτιμήσεις, επιλογές και χειρισμούς η Ελλάδα εγκατέλειψε τα ιερά χώματα, όπου άνθισε ένας μεγάλος πολιτισμός από τον 8ο αιώνα π.χ. μέχρι τον 20ο αιώνα. Τις αρπαγές και τις λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, την χρεοκοπία και καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας που περιλαμβάνονται μαρτυρικοί βασανισμοί αιχμαλώτων, βιασμοί και ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και τις ατέλειωτες πορείες αιχμαλώτων, στα περιώνυμα “τάγματα εργασίας”, με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ’αυτά, οι σφαγές, οι θηριωδίες μέχρι και οι εκτελέσεις επί των αποφάσεων των τουρκικών Δικαστηρίων της Ανεξαρτησίας δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως.Η πόλη αυτή η Νέα Ερυθραία, τους οφείλει πολλά. Αρκετά στοιχεία από εκείνα που μας κάνουν σήμερα υπερήφανους οφείλονται στους Μικρασιάτες. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους αγώνες των μικρασιατών για την Ελευθερία και την Δημοκρατία σε χαλεπούς καιρούς ούτε και τις θυσίες των πρωτοπόρων της εργατικής τάξης που έδωσαν την ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το μνημείο αυτό αποτελεί μια ελάχιστη συμβολική τιμή της πόλης μας για την προσφορά του ανώνυμου Μικρασιάτη. Μια τιμή προς τα παιδιά και τα εγγόνια τους που κρατούν ζωντανές τις μνήμες και τις υψηλές αξίες που κληρονόμησαν.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.