News Ticker

Άμεση επέμβαση του ΣΠΑΠ στην φωτιά του Αγίου Στεφάνου! (photo)

Άμεση και αποφασιστική ήταν η επέμβαση από τη διοίκηση, τους  εργαζομένους, τους εθελοντές και τα οχήματα του ΣΠΑΠ, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη ανάμεσα στη Σταμάτα και τον Άγιο Στέφανο αλλά και σε μικρότερες εστίες που ξέσπασαν σε Ντράφι και Αρτέμιδα.

Σε αυτά τα τρία μέτωπα πυρκαγιάς επενέβη ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), προκειμένου να συνδράμει με εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα, έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην προσπάθεια κατάσβεσης τους.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά μεταξύ Σταμάτας και Αγίου Στεφάνου κλιμάκιο Διοίκησης, εργαζομένων και εθελοντών του ΣΠΑΠ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βλάσση Σιώμο, συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε τρία τμήματα του μετώπου, ένα σε δασική περιοχή και δύο σε κατοικημένη, όπου απειλήθηκαν σπίτια.

Επιτόπου βρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στο συντονισμό, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου, το μέλος ΔΣ ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός, το μέλος ΔΣ ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος ΔΣ Σπάτων – Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ ως Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσουμε σε αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες και το οποίο σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Είμαστε εδώ για να πούμε ότι σε κάθε περίπτωση αυτούς τους κακόβουλους, όλοι μαζί θα τους αντιμετωπίσουμε. Δενδροφυτεύουμε, ποτίζουμε, προλαμβάνουμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εδώ παρούσα προκειμένου να βοηθήσει την Πυροσβεστική, να βοηθήσει το οργανωμένο κράτος, ώστε να κάνει ότι μπορεί, ώστε να μην καούν περιουσίες και βέβαια να μην καεί το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Η άσχημη μέρα ξεκίνησε από το Νράφι, συνεχίστηκε στην Αρτέμιδα, και κατέληξε εδώ στη Σταμάτα, όπου είναι και η μεγαλύτερη φωτιά. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, όλες οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλοι οι γειτονικοί Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων είμαστε εδώ, για να συνδράμουμε με εργαζόμενους, εθελοντές και οχήματα την Πυροσβεστική στην κατάσβεση. Εμείς ως ΣΠΑΠ και οι Δήμοι Μέλη μας έχουμε εδώ 17 οχήματα και περίπου 50 άνδρες, υπάρχουν υδροφόρες από όλους τους Δήμους, αλλά και ιδιώτες και ευτυχώς η κατάσταση δείχνει να καλυτερεύει. Οι μικρές ζημιές που υπήρξαν περιορίστηκαν ευτυχώς σε αυλές και δεν είχαμε επέκταση σε κάποιο σπίτι. Ήταν ένα δύσκολο περιστατικό γιατί ήταν ανάμεσα σε κατοικημένη περιοχή, πολύ κοντά σε σπίτια. Πήγαν όλα καλά, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε. Ας ελπίσουμε ότι δε θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις, πράγμα που φοβόμαστε λόγω του ισχυρού ανέμου, αλλά θα μείνουμε σε επιφυλακή έτοιμοι να αποσωβήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα ήθελα να συγχαρώ το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ που συμμετείχε στην κατάσβεση και ειδικότερα τους εθελοντές, οι οποίοι σήμερα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Με αυταπάρνηση, έγκαιρα και οργανωμένα συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τόσο μέσα στη δασική έκταση όσο και στην κατοικημένη περιοχή. Τέλος, όλοι οφείλουμε να συγχαρούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία για άλλη μία φορά έδρασε άμεσα, με επίγεια, αλλά και εναέρια μέσα, κερδίζοντας άλλη μια μάχη με τη φωτιά».

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.