News Ticker

Πεντέλη: Ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών ΣΤ Δημοτικού

Με επιτυχία στέφθηκε το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού του δήμου Πεντέλης σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων.

Σκοπός ήταν η πρόληψη της φυματίωσης, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η εξάπλωσή της τα τελευταία χρόνια παραμένει αμείωτη.

Το σύνολο των εμβολίων παραχωρήθηκε από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και Προαγωγής της Υγείας της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με επιμέλεια της Αντιδημάρχου κας Άντας Χάνου-Μπούσουλα και την επιστημονική υποστήριξη ειδικού συνεργείου εμβολιασμών το οποίο αποτελούσαν οι Επισκέπτριες Υγείας κ. Παπαγιάννη Ευαγγελία από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού, κ. Ζαχαράτου Μαρία και κ. Ραφτογιάννη Κωνσταντίνα από το Περιφερειακό Ιατρείο Μεταμόρφωσης και η εθελόντρια Ιατρός Πνευμονολόγος κα Κουτσοκέρα Αλεξάνδρα.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας για τον αντιφυματικό εμβολιασμό.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.