News Ticker

Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Αγία Παρασκευή με ευρωπαϊκό ένταλμα

Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή και συνελήφθησαν πέντε άτομα κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενεργοποίηση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, με αφορμή την προσαγωγή των πέντε ατόμων από τις ιταλικές αρχές σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2 Μαΐου, μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μέτέδωσαν ότι η ιταλική αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 17 άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατία. Από τους συλληφθέντες δεν είναι ούτε ένας Ιταλός, διευκρίνισαν οι ιταλικές αρχές επισημαίνοντας ότι, τα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με το κωδικό όνομα «JWEB».

Η διαδικασία δίωξης πολιτών της ΕΕ από άλλο κράτος-μέλος έχει ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα σε σπάνιες περιπτώσεις.

«H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις» αναφέρουν μέλη της ομάδας συμπαράστασης των συλληφθέντων  ζητώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησης τους και την μη έκδοση τους στην Ιταλία. Οι ίδιοι καλούν συνέλευση στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής στο Πολυτεχνείο.

Τι είναι η επιχείρηση JWEB.

Στην εξάρθρωση διεθνούς τρομοκρατικού πυρήνα ισχυρίζονται πως προχώρησαν οι ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές έξι κρατών.

Τουλάχιστον 17 ύποπτοι συνελήφθησαν σε ευρωπαϊκά κράτη, όπως στην Ιταλία. Τον συντονισμό της επιχείρησης, είχε η Ευrojust, η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας.

«Εγκέφαλος» θεωρείται ο Μουλά Κρεκάρ που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές της Νορβηγίας για τρομοκρατία και φέρεται  κατηύθυνε τα μέλη μέσω ίντερντετ.

«Η εξέταση και η ταυτοποίηση κάποιων ατόμων από το διαδίκτυο μας δείχνει πως εμπλέκονταν σε δραστηριότητες προσηλυτισμού με στόχο τη δημιουργία ενόπλων δομών και την έναρξη ενός αποκαλούμενου ιερού πολέμου», δήλωσε ο εισαγγελέας της Ρώμης.

Δείτε εδώ το δελτίου τύπου της Eurojust για την συγκεκριμένη επιχείρηση

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δίωξη των φοιτητών σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανήμερα της πανεργατικής απεργίας, εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προχώρησε στη σύλληψη πέντε φοιτητών, για τους οποίους οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους.

Το ΚΚΕ απαιτεί όχι μόνο να μην εφαρμοστεί, αλλά και να καταργηθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των φοιτητών στις ιταλικές αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα έγινε αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή και συνελήφθησαν πέντε άτομα κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές.

Αφορμή στάθηκε η προσαγωγή των πέντε ατόμων από τις ιταλικές αρχές σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2 Μάη, μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.