News Ticker

Αυτό είναι το σχέδιο του Δήμου για την ύδρευση στα Άνω Βριλήσσια!

Οριστική επίλυση του ζητήματος της υδροδότησης των Άνω Βριλησσίων προωθεί ο Δήμος.

Μετά τα συνεχόμενα προβλήματα που προέκυψαν και την ταλαιπωρία χιλιάδων δημοτών, οι οποίοι έμειναν χωρίς νερό κατ’ επανάληψη για αρκετές ώρες, η δημοτική αρχή κινητοποιείται και αναλαμβάνει δράση.

Το σχέδιο που αποκαλύπτει σήμερα το Vrilissianews βασίζεται σε 5 άξονες.

  1. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η αντικατάσταση του δικτύου (μήκους 1260 μέτρων) στις οδούς Β. Ηπείρου-Καλαβρύτων-Σολωμού. Οι αγωγοί εκεί είναι 40 ετών και η ανάγκη για την αντικατάστασή τους είναι άμεση. Αναμένεται να προκηρυχθεί μελέτη με προϋπολογισμό που θα ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο. Πηγές στο περιβάλλον του δημάρχου, επισημαίνουν πως η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. «Η βλάβη σε ένα παλαιό αγωγό είναι αρκετά πιθανό να επαναληφθεί», υποστηρίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την κατάσταση.

    IMG_1505

    Η οδός Βορείου Ηπείρου στο σημείο που έσπασε ο αγωγός στις 20 Μαρτίου.

  1. Μετά τη δεύτερη διακοπή ύδρευσης  που προέκυψε από βλάβη στο αντλιοστάσιο στις 22 Μαρτίου, ο ανάδοχος έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση των ηλεκτρονικών πινάκων, στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας σύμβασης με τον Δήμο Βριλησσίων για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Ωστόσο, η αντιπολίτευση αντιδρά: «Από την υπάρχουσα σύμβαση τέτοιου είδους προβλήματα πρέπει να προλαμβάνονται. Κάθε χρόνο ως Δήμος καταβάλουμε χιλιάδες ευρώ στον ανάδοχο, πως είναι δυνατόν το αντλιοστάσιο να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση;», διερωτάται δημοτικός σύμβουλος της «Δράσης».
matiatogiannis_anovrilisia

Ο δήμαρχος Βριλησσίων επί τω έργω…

 

  1. Προκηρύσσεται μελέτη για την κατασκευή νέας δεξαμενής στην οδό Σολωμού. Η κίνηση αυτή όμως, εκτός από το υψηλό της κόστος αναμένεται να καθυστερήσει, λόγω των «περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων», ενώ απαιτείται και το πράσινο φως από το δασαρχείο.
  1. Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αυτονομία της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο.
  1. Τέλος, προωθείται η προκήρυξη μελέτης για αντικατάσταση των δυνητικά επικίνδυνων σωλήνων αμιάντου, που εντοπίζονται κυρίως στα Άνω Βριλήσσια και έχουν μήκος τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο. Την περίοδο 2010-2011 η προηγούμενη δημοτική αρχή του Κώστα Ιωαννίδη εκμεταλλευόμενη ένα πρόγραμμα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ της περιφέρειας Αττικής από το ΕΣΠΑ, κατάφερε να αντικαταστήσει δίκτυο αγωγών περίπου 17 χιλιομέτρων. “Ωστόσο, το συγκεκριμένο κομμάτι του δικτύου στα Άνω Βριλήσσια λόγω του πολύ υψηλού κόστους έμεινε εκτός”, δήλωσε στο vrilissianews.gr κορυφαίο στέλεχος της παράταξης “Νέα Πνοή”.

Tα ζητήματα αυτά τέθηκαν επί τάπητος στην πρόσφατη συνάντηση του Ξένου Μανιατογιάννη με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο. Τα έργα που αφορούν την κατασκευή νέας δεξαμενής, την γεννήτρια και την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, έχουν μεγάλο κόστος και απαιτείται χρηματοδότηση από την περιφέρεια. Οι συνεργάτες του δημάρχου πάντως, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την άμεση ανταπόκριση στα συγκεκριμένα αιτήματα από την πλευρά της περιφέρειας Άττικής.

Δείτε τι είχε δηλώσει στο Vrilissianews ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης στις 22 Μαρτίου:

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Εντοπίστηκε η βλάβη - Από αύριο ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της - vrilissianews.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.