News Ticker

Ύδρευση: Δεκάδες διαγραφές οφειλών-Παράταση για υποβολή ενστάσεων

Δεκάδες αιτήματα για μείωση των λογαριασμών ύδρευσης λόγω αφανών διαρροών ή εσφαλμένων ενδείξεων των υδρομετρητών κατατέθηκαν στο δήμο Βριλησσίων και εξετάστηκαν από υπηρεσιακή επιτροπή. 

Σύμφωνα με την εισήγηση των αρμοδίων υπαλλήλων, διαπιστώθηκαν πέντε περιπτώσεις εσφαλμένων ενδείξεων των υδρομετρητών και άλλες περίπου 70 στις οποίες υπήρξε αφανής διαρροή νερού. 29 ενστάσεις απορρίφθηκαν ως αβάσιμες.

Ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων προκάλεσε την αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθώς όπως επισημάνθηκε είναι η πρώτη φορά που υποβάλλονται και εγκρίνονται τόσα πολλά αιτήματα.

Η επιτροπή εισηγήθηκε ακόμη την επέκταση του χρόνου υποβολής ενστάσεων, εξαιτίας του γνωστού προβλήματος στην καθυστέρηση έκδοσης λογαριασμών παρελθόντων ετών. Μετά την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο οι ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται για λογαριασμούς από το Α’ τρίμηνο του 2013 έως και το Δ’ τρίμηνο του 2014. Όσοι δημότες λοιπόν διαπιστώνουν μεγάλες διαφορές στις καταναλώσεις τους που δεν δικαιολογούνται, μπορούν να υποβάλλουν ένσταση, η οποία και θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή.

Από την πλευρά του ο Γ. Τσούτσιας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν μια αφανής διαρροή να μην γίνει αντιληπτή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και σε τι ακριβώς συνίσταται ο όρος αφανής διαρροή.

«Είναι η πρώτη φορά από καταβολής του Δήμου, που η νέα επιτροπή, την οποία δημιούργησε η δημοτική αρχή και αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και όχι από αιρετούς όλων των παρατάξεων, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, διαπιστώνει τόσες πολλές περιπτώσεις αφανών διαρροών», επισήμανε ο  Γ. Πισιμίσης. «Απονέμεται δικαιοσύνη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τα νοικοκυριά», είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής. Ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικός Υπηρεσιών, Νικόλαος Τζιλιγκάκης, χαρακτήρισε σοβαρή και αποτελεσματική τη δουλειά της επιτροπής.

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί μειώθηκαν κατά 50% και το συνολικό ποσό της διαγραφής ν’ ανέρχεται στα 16. 704,80 ευρώ. Τελικά τόσο η μείωση όσο και η παράταση της υποβολής ενστάσεων εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση για μια άλλη πόλη» Γ. Τσούτσιας και από την “Νέα Πνοή”  καταψήφισε ο Γιάννης Πισιμίσης.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.