News Ticker

Χώρος υποδοχής προσφύγων στα Βριλήσσια;

Το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων στα Βριλήσσια αναμένεται να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τετάρτη, ο συντονισμός φορέων και συλλογικοτήτων Βριλησσίων. Εκπρόσωποι από τους φορείς και συλλογικότητες της πόλης αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Όπως θα δείτε παρακάτω ο χώρος που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν παραμένει κενός και για το ζήτημα αυτό θα αποφανθεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, η έλλειψη δημοτικών χώρων που θα μπορούσαν να διατεθούν για αυτό το σκοπό παραμένει το κυρίαρχο ζήτημα.

Ακουλουθεί αναλυτικά το ψήφισμα-απόφαση του Δημοτικού Συβουλίου Βριλησσίων που φέρνει προς ψήφιση ο συντονισμός φορέων και συλλογικοτήτων Βριλησσίων:

Το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής τραγωδία: Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθούν και να βρουν καταφύγιο στην ΕΕ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε της φτώχειας είτε των πολεμικών συγκρούσεων.
Είναι πρόκληση η ΕΕ να προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις ευθύνες της!Την ώρα, που χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονται στα νερά της Μεσογείου, οι αποφάσεις των υπουργών της ΕΕ οδηγούν σε μεγαλύτερο κλείσιμο των συνόρων με τη στρατιωτικοποίηση της φύλαξης τους.Η ΕΕ,αντί να δεχθεί τους πρόσφυγες, τους κηρύσσει τον πόλεμο οδηγώντας τους έτσι να ρισκάρουν ακόμη περισσότερο τις ζωές τους για να περάσουν στην Ευρώπη.Η «κατανομή 120.000» είναι το πρόσχημα για να εγκατασταθούν σκληροί και άκαρδοι μηχανισμοί «καταγραφής» από τη FRONTEX και τις αστυνομικές αρχές, ώστε να μπλοκαριστεί το πέρασμα τους. Η ρατσιστική εκστρατεία κλιμακώνεται ενώ ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (με πρόσφατους βομβαρδισμούς της Γαλλίας) φουντώνουν την δράση του ISIS σε όλη την Μ.Ανατολή.
Από την πλευρά μας θεωρούμε, τουλάχιστον, απάνθρωπο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να θεωρούνται παράνομοι (ή κοινωνική απειλή) και να μην τους παρέχονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ζωής και επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα να γίνονται θύματα φασιστικών ή ρατσιστικών επιθέσεων (πολλές φορές ακόμα και από τις αρχές).
Απαιτούμε άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους στους πρόσφυγες. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο.Να φύγει η FRONTEX. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Απαιτούμε την άμεση στέγαση όλων όσων κατασκηνώνουν σε πλατείες. Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για στέγαση, σίτιση και περίθαλψη όλων των προσφύγων, με άμεση πρόσληψη προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες.
Συγκεκριμένα, στα Βριλήσσια, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος και ο ΟΚΠΑ, διαθέτει………………………………………………………………, για να φιλοξενηθούν …………Σύριοι πρόσφυγες, θύματα ενός άγριου πολέμου.Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τον αγώνα τους και θα συμβάλλουμε στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους για να ζουν αξιοπρεπώς, ενώ ταυτόχρονα θα καλούμετους κατοίκους των Βριλησσίωννα κάνουν το ίδιο.

Αγωνιζόμαστε για να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τους ανθρώπους αυτούς. Να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα πολέμου και να ενταχθούν ομαλά, εφ’ όσον το επιθυμούν, στην κοινωνία.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.