News Ticker

Επιχειρηματικός «πόλεμος» στα Βριλήσσια

Δύο καταστήματα γνωστής αλυσίδας κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται εδώ και κάποιους μήνες σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων μεταξύ τους στη Λ. Πεντέλης. Δύο επιχειρήσεις που μοιράζονται την αγορά των Βριλησσίων και ανταγωνίζονται σκληρά εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ένας ιδιότυπος επιχειρηματικός «πόλεμος» βρίσκεται σε εξέλιξη στα Βριλήσσια και τη διαμάχη καλείται να επιλύσει η Δικαιοσύνη.

Όταν το 2006 οι αδελφοί Βασιλειάδη άνοιγαν την δική τους επιχείρηση με τη μέθοδο του franchise , δεν φαντάζονταν ποτέ πως λίγα χρόνια μετά θα έμπαιναν σε ένα δικαστικό αγώνα με έναν από τους πιο ισχυρούς παίκτες στην ελληνική και διεθνή αγορά. Όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 έμαθαν για το δεύτερο κατάστημα που ήταν έτοιμο ν’ ανοίξει σε μικρή απόσταση ξεκίνησαν έναν δικαστικό αγώνα εναντίον της μεγάλης εταιρείας, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, μοναδικό στόχο έχει την επιβίωση της επιχείρησης τους και των εργαζομένων σε αυτήν. Μετά από σειρά επιστολών και εξώδικο, σειρά είχαν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία ήδη έχουν συζητηθεί και αναμένεται η απόφαση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα επιχειρήματα των δύο πλευρών

Η πλευρά των αδελφών Βασιλειάδη υποστηρίζει πως η τοπική αγορά δεν αντέχει δύο καταστήματα. Όπως το θέτουν χαρακτηριστικά, «δύο καταστήματα τρώνε τις σάρκες τους με μοναδικό κερδισμένο τον επιχειρηματικό-κολοσσό». Στα ασφαλιστικά μέτρα, λοιπόν, ζητούν από την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υποστούν ζημιές και η επιχείρηση να είναι βιώσιμη.

Από την άλλη πλευρά, η γνωστή εταιρεία που κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο πληθυσμός των Βριλησσίων έχει διπλασιαστεί και η πόλη μας έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Αττική, ενώ ισχυρίζεται πως οι κάτοικοι έχουν υψηλή αγοραστική δύναμη.

Το 2006 όταν είχε υπογραφεί το συμβόλαιο με τους αδελφούς Βασιλειάδη υπήρχε όρος σύμφωνα με τον οποίο, δεν θα μπορούσε ν’ ανοίξει άλλο κατάστημα της ίδιας εταιρείας στο συγκεκριμένο τετράγωνο. Η πλευρά των Βριλησσιωτών επιχειρηματιών πάντως, υποστηρίζει πως εκείνη την εποχή η υπογραφή αφορούσε ένα κατάστημα που θα διαχειριζόταν τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας και όχι αποκλειστικά έναν, κάτι που έγινε στη συνέχεια. Όπως και να έχει, η διαφορά θα επιλυθεί στα αρμόδια δικαστήρια, ενώ η πλευρά των αδελφών Βασιλειάδη αναμένεται να καταθέσει και αγωγή εναντίον της εταιρείας το προσεχές διάστημα, διεκδικώντας αποζημίωση.

Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση μιλούν για μια μαχή «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ», σε επίπεδο μεγεθών. Ωστόσο, οι Βριλησσιώτες επιχειρηματίες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

6 Comments on Επιχειρηματικός «πόλεμος» στα Βριλήσσια

  1. Το κατάστημα του κυρίου Βασιλειάδη έκλεισε πρόσφατα 10 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα θα επρέπε να έχει αποκτήσει μόνιμη κ πιστή πελατεία. Σαφώς και ένα νέο κατάστημα θα πλήξει την επισκεψιμότητα, ίδίως όσων πληρώνουν τους λογαριασμούς. Να σημειωθεί όμως ότι ένα ανάλογο κατάστημα πολύ κοντά έκλεισε , κάνοντας το κατάστημα του κου Βασιλειάδη μοναδικό στην περιοχή και ως συνέπεια “μονοπώλιο”. Τέλος, μήπως κρύβονται άλλοι λόγοι πίσω απο αυτή την διαμάχη που δεν γίνεται να ονομαστούν στο άρθρο, λόγοι που μπορούν να κατονομαστούν στο πελατειακό κοινό?…

    • Εμείς καταγράψαμε τα γεγονότα. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τα έγγραφα που συγκεντρώσαμε. Από εκεί και πέρα εάν εσείς γνωρίζετε κάτι παραπάνω η σελίδα μας είναι ανοιχτή…

      • Δεν ήθελα να θίξω τους αρθρογράφους, δεν ήταν ο σκοπός μου. Αναμφίβολα το ιδανικό θα ήταν να δουλέψουν και τα δυο καταστήματα ώστε υπάρχουν κ θέσεις εργασίας. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που το πελατειάκο κοινό ίσως να μην γνωρίζει. Δεν είναι η θέση μου να κατηγορήσω καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί συκοφαντία. Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά αν και όπως αναφέρατε και εσείς η “μάχη” είναι άνιση…

    • Μάλλον είναι η επιτροπή ανταγωνισμού .

    • Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει μόνιμη και πίστη πελατεία όπως υπάρχει μόνιμο και πιστό ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.