News Ticker

Ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής παραβάσεων στα Βριλήσσια!

Το Α.Τ. Βριλησσίων είναι η πρώτη υπηρεσία, πανελλαδικά, στην οποία έχει ήδη φτάσει ο τεχνικός εξοπλισμός του πληροφοριακού συστήματος συλλογής και διαχείρισης δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων και επιβολής ποινών σε θέματα οδικής κυκλοφορίας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού της ΕΛ.ΑΣ.. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούνται ανάλογα συστήματα με μεγάλη επιτυχία. Πλέον οι οδικές παραβάσεις θα καταχωρούνται αυτόματα σ’ ένα ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Έμπειροι αξιωματικοί επισημαίνουν πως η κατάργηση της καταγραφής και πιστοποίησης των παραβάσεων με το γνωστό «μπλοκάκι» θα συμβάλει σημαντικά στην εξάλειψη φαινομένων ευνοιοκρατίας και σε αθέμιτες παρεμβάσεις για να σβηστούν οι κλήσεις.

Η πιλοτική λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα στα Βριλήσσια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης της κυκλοφορίας στη Λ. Πεντέλης και άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες για τον έλεγχο των παραβάσεων του ορίου ταχύτητας και των φωτεινών σηματοδοτών.

1 Comment on Ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής παραβάσεων στα Βριλήσσια!

  1. Μακάρι να μπουν και κάμερες αλλά όχι μόνο για ταχύτητα και σηματοδότες. Το κυριότερο πρόβλημα της Λ. Πεντέλης αυτή τη στιγμή είναι το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.