News Ticker

Μανιατογιάννης – Ιωαννίδης: Διαδικτυακός “πόλεμος” για τους παιδικούς σταθμούς

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιρίου, όμως η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου για το ακανθώδες ζήτημα των παιδικών σταθμών καλά κρατεί.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των δύο ανδρών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αιτία η απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ του ΟΚΠΑ και η τεχνική έκθεση που κατατέθηκε στην ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με την οποία, οι παιδικοί σταθμοί των Βριλησσίων έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 240 παιδιά.

Το γεγονός προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για απώλεια 60 θέσεων από τους παιδικούς σταθμούς σε σχέση με την περυσινή χρονία. Ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης απάντησε κατηγορώντας τη “Nέα Πνοή” για λαϊκισμό και ανεύθυνη στάση, ενώ δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια,  ώστε τον Σεπτέμβριο να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Ο Κώστας Ιωαννίδης απάντησε αναρτώντας την απόφαση του ΔΣ του ΟΚΠΑ από τη διαύγεια με τον ακόλουθο σχολιασμό:

«Εν μέσω θέρους (και….παράλειψης πληρωμής 60 εργαζομένων του Δήμου) μας προέκυψε αιφνίδια απόφαση του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού για μείωση του αριθμού των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, εκεί που όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα τις αυξάνουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Δημοσιοποιήσαμε και καταγγείλαμε το γεγονός. Ο δήμαρχος αμφισβήτησε την αλήθεια της καταγγελίας αλλά σε….διορθωτική δήλωσή του υποσχέθηκε να κάνει πάν το δυνατόν ώστε να μη μειωθούν οι θέσεις (!!).
Εμείς δημοσιεύουμε παρακάτω την απόφαση και ουδέν αληθέστερον του αυταπόδεικτου. Το ζήτημα είναι:
1. Την απόφαση την εγνώριζε ο δήμαρχος;
2. Την εγνώριζε η διοίκηση του Κοινωνικού Οργανισμού; ή
3. Μήπως ισχύει αυτό που διερωτάται και άλλη δημοτική παράταξη: ποιός διοικεί αυτόν τον Δήμο;».

Η απάντηση από την δημοτική αρχή δεν άργησε να έρθει:

«Επειδή ο κ. Ιωαννίδης, με αφορμή το θέμα για τους παιδικούς σταθμούς, αναρωτιέται “ποιός διοικεί αυτόν τον Δήμο” του θυμίζουμε ότι ευτυχώς πλέον δεν το κάνει ο ίδιος, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ισχυρή βούληση των δημοτών, τη διοίκηση έχει αναλάβει ο Ξένος Μανιατογιάννης και η δημοτική παράταξη Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας. Ένα χρόνο μετά είναι μάλλον καιρός να αποδεχθεί και ο ίδιος τη λαϊκή εντολή».

Παρέμβαση στην διαδικτυακή μάχη έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης »Δράση Για Μια Άλλη Πόλη» Γιάννης Τσούτσιας, ο οποίος σχολίασε την ανάρτηση του δημάρχου ως εξής:

«Οι άνθρωποι δεν παίζονται! Ρίχνουν ατάκες σαν να αγορεύουν στη Βουλή, κάτι μεταξύ Παπανδρεόυ, Τσίπρα και Άδωνη! Μπράβο παιδιά, συνεχίστε, εκτός τόπου και χρόνου», Κλείνοντας την ανάρτησή του ο Γιάννης Τσούτσιας αναφέρει με νόημα:  «Να δούμε από αύριο τι θα λέτε για τους παιδικούς σταθμούς!». Η Δράση που μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος στο ζήτημα, φέρεται διατεθιμένη να προβεί σε αποκαλύψεις…

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.