News Ticker

Νέα Πνοή: Θετική εξέλιξη στον δικαστικό αγώνα για το δάσος Θεόκλητου

Πρώτο βήμα για την δικαίωση του Δήμου Βριλησσίων αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το Δάσος των Άνω Βριλησσίων, γνωστό και ως Αγ. Θεόκλητος. Με την απόφασή του αυτή ο Άρειος Πάγος ακύρωσε μία εσφαλμένη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία δικαίωνε τους διεκδικητές έκτασης 20 περίπου στρεμμάτων του δάσους (συνολικής έκτασης 140 περίπου στρεμμάτων), στην οποία περιλαμβάνεται και το δημοτικό ανοιχτό θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Οι δικαστικοί αγώνες για την κατοχύρωση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα της περιοχής ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια, με τους διεκδικητές να δικαιώνονται αρχικά στα δικαστήρια. Η κατάσταση όμως, άλλαξε ριζικά από το 2008, όταν επί δημαρχίας Κώστα Ιωαννίδη ο Δήμος Βριλησσίων με τεκμηριωμένες με νέα καταλυτικά στοιχεία παρεμβάσεις του στα Δικαστήρια, άρχισε να κερδίζει την μία δίκη μετά την άλλη. Η παραπάνω απόφαση του Εφετείου αποτέλεσε μιά ανησυχητική εξαίρεση, όμως τελικά το νερό μπαίνει στο αυλάκι για την δικαίωση του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.