News Ticker

Σοκ: Μια κακοποίηση γυναίκας την ημέρα στα Βριλήσσια!

Το θέμα που φέρνει στο φως το Vrilissianews σοκάρει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αστυνομικού Τμήματος Βριλησσίων, σε καθημερινή βάση υπάρχει μια καταγγελία κακοποίησης γυναίκας. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ «κατά μέσο όρο έχουμε 6 τέτοιες καταγγελίες την εβδομάδα». Πρόκειται για τον εφιάλτη της διπλανής πόρτας. Πολλοί ίσως να τον γνωρίζουν, ελάχιστοι όμως τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι καταγγελίες για τα περιστατικά κακοποίησης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και στα Βριλήσσια και δυστυχώς ελάχιστα έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση από τους αρμόδιους φορείς. Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την ενδοοικογενειακή βία αλλά και με την αποκαλούμενη ενδοσχεσιακή. Τα στοιχεία βέβαια, αφορούν μόνος τις περιπτώσεις που φτάνουν στις αρχές. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των περιστατικών που δεν καταγγέλονται είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Τα στοιχεία στην υπόλοιπη χώρα* 

Τουλάχιστον μία στις τέσσερις γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα έχει υποστεί κάποιας μορφής σωματική και/ή σεξουαλική βία κάποια στιγμή στη ζωή της από την ηλικία των 15 ετών και μετά.

Από αυτές, τα ¾ κακοποιήθηκαν από τον σύντροφό τους (νυν ή πρώην).

Ως προς τη μορφή βίας, σχεδόν μια στις πέντε γυναίκες  αναφέρει σωματική και μια στις είκοσι σεξουαλική κακοποίηση από τον σύζυγο ή το σύντροφό τους (νυν και/ή πρώην).

Επιπρόσθετα, μία στις τρεις γυναίκες  αναφέρει ψυχολογική κακοποίηση, δηλαδή συμπεριφορές ελέγχου  εκφοβιστικές και/ή εξευτελιστικές συμπεριφορές , οικονομική βία , καθώς και εκβιαστικές ή κακοποιητικές συμπεριφορές που εμπλέκουν τα παιδιά.

*Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.